Θλίψη και οργή στην Κυπαρισσία από το «γκρέμισμα» του Τουριστικού Περιπτέρου…(φωτογραφίες)


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει περάσει από την παραλία Κυπαρισσίας τις τελευταίες μέρες και να μην έχει αισθανθεί πόνο από το «γκρέμισμα» του Τουριστικού Περιπτέρου, που βρίσκεται σε εξέλιξη! «Γκρέμισμα» το οποίο έχει αναλάβει ο εμπειροτέχνης Τσιμπλής Αναστάσιος, για λογαριασμό του Δήμου Τριφυλίας, ύστερα από ανάθεση της Οικονομικής Επιτροπής και υπογραφή σύμβασης με το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα.
Ο τίτλος του έργου είναι «Κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών τουριστικού περιπτέρου Κυπαρισσίας» και το κόστος του έργου, έπειτα από έκπτωση 20,99%, επί της τιμής του προϋπολογισμού της Τεχνικής Μελέτης, την οποία κατέθεσε ο ανάδοχος, ανέρχεται σε 4.342,98 ευρώ (με ΦΠΑ).
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. αριθ.80/2015 Τεχνική Μελέτη του έργου, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, οι εργασίες που θα γίνουν και οι οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι οι κάτωθι:
1. Αποξήλωση των ξύλινων σανίδων του εξωτερικού καταστρώματος (deck), επιφάνειας περίπου 700,00 τ.μ., το οποίο αποτελείται από τις σανίδες (διαστάσεων περίπου 3,5 μ. Χ0,10 μ.), το πρωτεύοντα σκελετό από ξυλεία διαστάσεων 0,10 Χ 0,10 μ. και το δευτερεύοντα σκελετό από κοιλοδοκούς.
2. Αποξήλωση των δύο αυθαίρετων επεκτάσεων του κτηρίου (Α. Επέκταση ημιυπαίθριου χώρου, επιφάνειας περίπου 100,00τ.μ. και Β. Προσθήκη κουζίνας, επιφάνειας περίπου 90,00 τ.μ.).
3. Αποξήλωση των σαθρών επιχρισμάτων και λοιπών κατασκευών στο κτήριο, που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των περαστικών και των κατοίκων (γείσα στηθαίων, ξύλινα στέγαστρα, αποξηλωμένες περιφράξεις, κατεστραμμένες γυψοσανίδες κ.ά.).
4. Αποξήλωση του ξύλινου δαπέδου του καταστήματος (laminate) και των κατασκευών γυψοσανίδας στις οροφές, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι η/μ εγκαταστάσεις (υδραυλική, κλιματισμού, ηλεκτρολογική κ.ά.).
5. Αποξήλωση των η/μ εγκαταστάσεων που απαιτούνται (ηλεκτρική, υδραυλική, κλιματισμού) προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου, δεδομένου ότι θα αποξηλωθούν τμήματα του κτηρίου που από πλευράς εγκαταστάσεων αποτελούν ενιαίο σύνολο.
6. Εργασίες τοποθέτησης περίφραξης προστασίας του χώρου για λόγους ασφαλείας. Θα τοποθετηθούν μεταλλικές σωλήνες γαλβανιζέ περιμετρικά του κτηρίου, στις οποίες θα στηριχθούν φύλλα κυματοειδούς λαμαρίνας σε ύψος τουλάχιστον 1,60 μ.
Κάτοικοι και επαγγελματίες της πόλης, αλλά και απλοί διερχόμενοι από το σημείο και περαστικοί, πραγματικά απορούν με αυτό που συμβαίνει και ουδείς μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για το «γκρέμισμα». Μιας και ουσιαστικά για γκρέμισμα πρόκειται, από το οποίο θα μείνουν όρθιοι μόνο δυο τοίχοι.
Αυτό ήταν, όμως, το Τουριστικό; Αυτό έβγαλε σε δημοπρασία και αυτό νοίκιασε ο Δήμος Κυπαρισσίας πριν από χρόνια; Αυτούς τους τοίχους παρέδωσε ο προηγούμενος ενοικιαστής; Αυτούς τους τοίχους παρέλαβε ο τελευταίος ενοικιαστής; Αυτούς τους τοίχους όφειλε να παραδώσει και, άραγε, παρέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας; Τι σχέση έχει αυτό το «χρέπι» με το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας;
Όσο, δε, για όσα ακούγονται περί αυθαίρετων κτισμάτων κ.τ.λ., μόνο προφάσεις εν αμαρτίαις θεωρούνται στην πόλη, καθώς ο Δήμος Τριφυλίας, εάν και εφόσον υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, όφειλε να προχωρήσει σε τακτοποίηση και νομιμοποίηση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία!