Κάλεσμα στις σημερινές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στις σημερινές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σ. ΤΣΩΝΗΣ: ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Κάλεσμα στη σημερινή εκδήλωση στις 6.30 μ.μ.

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απόψε στις 6.30, έξω από το κτήριό του, παραχώρησε χθες το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης.
Ο κ. Τσώνης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και φορείς της πόλης, σε αυτή την εκδήλωση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις ημέρες μας, την εποχή των μνημονίων, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.
Στη συνέχεια τόνισε ότι με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου η χώρα θα μπει σε νέα περίοδο ύφεσης, ενώ αναμένεται σύντομα να ανοίξει και το δύσκολο «κεφάλαιο» της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αν και υπάρχει ασάφεια από την πλευρά της κυβέρνησης, οι βασικές του πινελιές έχουν ήδη μπει και είναι γνωστές, ενώ όλα δείχνουν ότι στο μέλλον η κοινωνική ασφάλιση και προστασία θα είναι ένα «άπιαστο όνειρο» για τους εργαζομένους.
Εκτός αυτού, τα υπόλοιπα προβλήματα για τους εργαζομένους σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, είναι: το ύψος του κατώτατου μισθού, οι φόροι, οι συλλογικές συμβάσεις που στην ουσία εξαφανίζονται και το ένα εκατομμύριο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που παραμένουν απλήρωτοι από δύο μέχρι και πέντε μήνες.
Κλείνοντας εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Παρίσι και παράλληλα την αλληλεγγύη του προς το γαλλικό λαό για το άγριο χτύπημα που δέχθηκε από τους τρομοκράτες. 

του Κώστα Γαζούλη


Πορεία για Πολυτεχνείο από Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Στην πορεία για το Πολυτεχνείο που καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θα συμμετάσχει η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.
Στο μεταξύ, οι εγγραφές για το Λαϊκό Φροντιστήριο συνεχίζονται (τηλ επικοινωνίας: 6985698656, Γιάννης και 6993038041, Βασίλης). 


«Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία»

«Σήμερα, 42 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, την ώρα που η κοινωνία βιώνει τη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά της από την εξουσία, την ώρα που η εκπαίδευση έχει γίνει ένα χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα, την ώρα που η καταστολή απέναντι στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας συνεχίζεται, είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε, να οργανώσουμε και να ζήσουμε τα δικά μας Πολυτεχνεία» αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση και καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σήμερα στις 19.00.


Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από ΑΔΕΔΥ και Δασκάλους
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Α΄ ΕΛΜΕ, καθώς και όλα τα σωματεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, θα πραγματοποιήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, εκδήλωση για την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου.
«Στη σημερινή συγκυρία, που η βία κατά των λαών εξαπλώνεται ανά την υφήλιο, τα θύματά της είναι απλοί πολίτες που πέφτουν από τα πυρά τρομοκρατών, φανατισμένων και νομιμοποιημένων πολιτικών των δυτικών κρατών, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε. Ο αγώνας για τη δημοκρατία , την ειρήνη και τη δικαιοσύνη και την επικράτησή τους είναι πάντα επίκαιρος. Το διαρκώς αυξανόμενο κύμα προσφύγων στα σύνορά μας, η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη, η οικονομική εξαθλίωση δε μας επιτρέπουν να το ξεχάσουμε, ούτε και να επαναπαυόμαστε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία. 


Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Κάλεσμα στη νεολαία, τους εργαζομένους, τους ανέργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη, για να συμμετάσχει ενεργά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης, σήμερα στις 7.00 μ.μ., απευθύνει και ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ

Ανακοίνωση–κάλεσμα στη συγκέντρωση
για την επετειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στη συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, για να τιμηθεί η 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σήμερα στις 7.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, καλεί η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους δημοκράτες του νομού.
Όπως σχολιάζεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα».