Κατέρρευσε η ανατολική πλευρά του κτηρίου Κατσουλέα (φωτογραφίες)

Κατέρρευσε η ανατολική πλευρά του κτηρίου Κατσουλέα (φωτογραφίες)

Τα «συμπτώματα» του κτηρίου Αλειφέρη, αλλά σε πιο βαριά μορφή, παρουσίασε το «διατηρητέο» κτήριο Κατσουλέα, στην πλατεία της Φραγκόλιμνας, καθώς προ ημερών υποχώρησε ολόκληρη η ανατολική πλευρά του και μετατράπηκε σε βουνό από μπάζα.
Δεν έχουν περάσει περί τους δύο μήνες από τότε που με σχετικό μας κείμενο είχαμε επισημάνει την επικινδυνότητα των διατηρητέων κτηρίων της Καλαμάτας, που αποτελούν τον πολιτιστικό της πλούτο. Έναν πλούτο που χάνεται σταδιακά είτε λόγω έλλειψης πόρων είτε λόγω έλλειψης φροντίδας και συντήρησης.
Για το συγκεκριμένο κτίσμα ήταν οφθαλμοφανές πως οι ελάχιστες σκαλωσιές που έχουν απομείνει δε θα μπορέσουν να αποτρέψουν ενδεχόμενη κατάρρευση, που τελικά συνέβη. Ευτυχώς ήταν στην ανατολική πλευρά και όχι στη νότια επί της οδού Κουμουνδουράκη, μιας οδού με σχετικά μικρή κυκλοφορία, που εξυπηρετεί όμως πολλαπλώς τις ανάγκες μετακίνησης, καθώς είναι από τις ελάχιστες στην περιοχή στον άξονα Δύσης –Ανατολής, συνδέοντας την οδό Υπαπαντής με τη Φαρών.
Στο συγκεκριμένο σημείο, η Κουμουνδουράκη στενεύει υπερβολικά και μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει ακόμη και η σκέψη κατάρρευσης έστω και τμήματος της νότιας πλευράς, όταν διέρχεται αυτοκίνητο για να μεταφέρει κάποιο νήπιο στον Παπαδοπούλειο Παιδικό Σταθμό ή όταν περνούν από μπροστά παιδιά ή και μητέρες με καρότσια.
Μπορεί να μην υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για τη πλήρη αποκατάσταση του κτηρίου, αλλά θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τραυματισμών ή ακόμη και θανάτων.
Χ.Χ.