Κινδυνεύουν παιδάκια και περαστικοί από κατάρρευση παλιάς οικίας στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Κινδυνεύουν παιδάκια και περαστικοί  από κατάρρευση παλιάς οικίας στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Κινδυνεύουν καθημερινά δεκάδες μικρά παιδιά στο δρόμο από και προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας, όπως και δεκάδες περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής στα «σκαλάκια του Μπαρτζελιώτη», όπως είναι γνωστό το σημείο.
Στα σκαλάκια υπάρχει ένα παλιό διώροφο σπίτι, που είναι εγκαταλελειμμένο και ερειπωμένο εδώ και χρόνια. Καθημερινά πέφτουν σοβάδες από τους παλιούς τοίχους, ενώ υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει και ολόκληρος ο τοίχος ή τμήμα του σπιτιού.
Γονείς παιδιών, που καθημερινά περνούν από το σημείο, στις αρχές Νοεμβρίου του 2014 ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά τότε πήραν, όπως μας μετέφεραν και είχαμε γράψει στο «Θ», την απάντηση ότι δεν είναι αρμόδιος! Τότε είχαμε αναφέρει πως ο Δήμος έχει υπηρεσία Δόμησης και αυτή είναι, τουλάχιστον, που πρέπει να «δει» το θέμα, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο κατάρρευσης και τραυματιστεί ή κινδυνεύσει η ζωή παιδιών και άλλων περαστικών.
Μετά και το δημοσίευμά μας, πριν από ένα χρόνο, από το Δήμο Τριφυλίας έβαλαν κάποιες κορδέλες για να εφιστούν την προσοχή σε όσους περνούν από εκεί! Την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε τμήμα της παλιάς οικίας και οι κάτοικοι ενημέρωσαν εκ νέου το Δήμο, για το πρόβλημα και τον κίνδυνο.
Στο σημείο μετέβησαν ο επιστάτης της τεχνικής υπηρεσίας και μηχανικός του Δήμου για να δουν τι παρέμβαση μπορεί να γίνει.
Σημειώνεται πως από το Δήμο, τόσο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, έχουν λάβει αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα. Εκτός από τις κορδέλες που ξαναμπήκαν, απαιτείται άμεσα να γίνει παρέμβαση, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα, προφανώς με κατεδάφιση του τμήματος που καταρρέει.