Κοινές έρευνες για τις δύο υποθέσεις κλοπής μηχανημάτων στην Καλαμάτα

Κοινές έρευνες για τις δύο  υποθέσεις κλοπής μηχανημάτων στην Καλαμάτα

Ελεύθερος αφέθηκε χθες ο 43χρονος οδηγός της νταλίκας της μεταφορικής εταιρείας η οποία χρησιμοποιήθηκε από τη σπείρα απατεώνων για την κλοπή των μηχανημάτων εργολάβου από την Καλαμάτα.
Οι δύο μικροί φορτωτές, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, κλάπηκαν το βράδυ της Τρίτης από την οδό Αρτέμιδος, με τον ίδιο τρόπο που είχε επιχειρηθεί να αφαιρεθούν μηχανήματα εργολάβου το προηγούμενο διάστημα από οικοδομή στην παραλία.
Οι Αρχές είναι πεπεισμένες ότι οι δύο υποθέσεις σχετίζονται και γι’ αυτό οι έρευνες είναι πλέον κοινές.
Και στις δύο περιπτώσεις, άτομο που παρουσίασε πλαστά στοιχεία και έγγραφα απευθύνθηκε σε μεταφορικές εταιρείες της Αθήνας και τις έπεισε ότι έχει μηχανήματα έργων στην Καλαμάτα και θέλει να τα μεταφέρει στην Αθήνα.
Οι μεταφορικές εταιρείες φόρτωσαν τα μηχανήματα. Στην πρώτη περίπτωση η μεταφορά έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη των μηχανημάτων και διαπιστώθηκε η απάτη, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η εταιρεία μετέφερε τα μηχανήματα στην Αθήνα, τα οποία εντοπίσθηκαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας φορτωμένα σε άλλη μεταφορική εταιρεία, με εντολή να μεταφερθούν στην Κρήτη.
Θεωρείται δεδομένο από τις Αρχές ότι και στις δύο περιπτώσεις οι μεταφορικές εταιρείες εξαπατήθηκαν, γι’ αυτό και οι οδηγοί που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.
Για τις δύο υποθέσεις έχει διαταχθεί προανάκριση, ενώ η Ασφάλεια Καλαμάτας συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Β.Β.