Μεταστεγάζεται το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο νέο κτήριο

Μεταστεγάζεται το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο νέο κτήριο

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργεί στο νέο του κτήριο από αύριο. Η μεταφορά θρανίων και άλλων επίπλων πραγματοποιήθηκε και ετοιμάσθηκε το προσωρινό προαύλιο, μέχρι την απελευθέρωση του αυλείου χώρου από τα λυόμενα, που έως τώρα στέγαζαν τις μαθησιακές δραστηριότητες. Σε λίγες μέρες θα έχει παραδοθεί σε χρήση και ο αύλειος χώρος.
Το προαύλιο του νέου σχολείου θα είναι στο χώρο όπου βρίσκονται τα λυόμενα στα οποία γινόταν το μάθημα από τους σεισμούς του 1986 μέχρι την Παρασκευή.
Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκε προσωρινό προαύλιο στο δρόμο, στην οδό Χίου, κάτι που προκαλεί ανησυχία για ενδεχόμενο ατύχημα, αν και θα υπάρχει επιτήρηση από δασκάλους, ενώ έχει προχωρήσει και η περίφραξη από το Δήμο.
Η μεταστέγαση στο καινούργιο κτήριο και η απελευθέρωση του προαυλίου από τα λυόμενα θα μπορούσε να γίνει στις γιορτές των Χριστουγέννων, όμως το έργο του νέου σχολείου πρέπει οπωσδήποτε να έχει κλείσει μέχρι τότε, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να γίνει άμεσα η μεταστέγαση και να χρησιμοποιηθεί ως προαύλιο τμήμα της οδού Χίου.

Αξιοποίηση παλαιών λυόμενων
Ορισμένα λυόμενα βαρέως τύπου, όπου στεγαζόταν έως σήμερα το σχολείο, αποτελούν δωρεά της Ολλανδικής Κυβέρνησης και από αυτά θα αφαιρεθούν όσα υλικά είναι χρήσιμα. Τα υπόλοιπα λυόμενα, που είναι σε άριστη κατάσταση, θα διατεθούν ως εξής: δύο στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, ένα στο γήπεδο «Γεώργιος Λουκαρέας» και τρία στο 13ο Δημοτικό Σχολείο (τα δύο για το 11ο Νηπιαγωγείο).