Μπαρμπάδες στην Κορώνη

Μπαρμπάδες στην Κορώνη

Αντιγράφω από το χθεσινό Μικροπολιτικό το εξής κείμενο- σχόλιο: «Άστραψε και βρόντηξε, έμαθα, ο Τρύφων Αλεξιάδης την περασμένη εβδομάδα στην Καραγιώργη Σερβίας, διότι έφτασαν στα αυτιά του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάποια στελέχη της ΓΓΔΕ επιχείρησαν να στήσουν παραμάγαζο – όπως το χαρακτήρισαν άνθρωποι του περιβάλλοντός του – μεταθέσεων εφοριακών, με κριτήρια που φέρνουν στο μυαλό το γνωστό μπάρμπα από την Κορώνη.
Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, όταν έφτασε στην Καραγιώργη Σερβίας επιστολή των εφοριακών Αρκαδίας – Λακωνίας – Μεσσηνίας (εδώ κολλάει και ο μπάρμπας από την Κορώνη), με την οποία διαμαρτύρονταν διότι μετά τη μεταφορά των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο ΣΔΟΕ (Τμήμα Ερευνών Καλαμάτας) στη ΓΓΔΕ, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι το νέο τμήμα στο οποίο θα μεταφέρονταν (τμήμα ερευνών Α5 της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων) καταργείται.
“Δεν υπάρχει έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών στη διακοπή καμιάς υπηρεσίας”, τους απάντησε ο Αλεξιάδης. Σε αυτούς δε που ενημέρωσαν τηλεφωνικά για καταργήσεις υπηρεσιών και μεταθέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, απείλησε με πειθαρχικό συμβούλιο και εισαγγελέα. Το επεισόδιο, μαθαίνω ότι έληξε με συμφωνία να γίνουν προσωρινές τοποθετήσεις των 500 υπαλλήλων οι οποίοι μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ και στη συνέχεια να προκηρυχθούν κανονικά οι θέσεις».
Ύστερα από όλο αυτό, τι να σχολιάσει κανείς;