Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στο νησί της Λέσβου, στη ΜΚΟ “Help For refugees in Molyvos” (βοήθεια για τους πρόσφυγες στον Μόλυβο) και στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου και θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες πολέμου, απευθύνει ο Πολιτιστικος Σύλλογος Αντικαλάμου «Η Αγία Μαρίνα», σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών και τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Σπερχογείας.
Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια, καθημερινά, προσέλευση προσφύγων-ανθρώπων που διώχθηκαν από τον τόπο τους με τη βία και συνεχίζουν να δοκιμάζονται, γνωρίζοντας τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, πιστεύοντας στην κοινωνική αλληλεγγύη και την αμοιβαία βοήθεια, σε μια εποχή κοινωνικοπολιτικής κρίσης, και γνωρίζοντας ότι είναι ένας τρόπος αντίστασης στη βιαιότητα, συγκεντρώνει και αποστέλλει τρόφιμα (συσκευασμένα όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα κλπ.), είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, αδιάβροχα, υπνόσακους, όλα αυτά σε καλή κατάσταση, καθώς και πάνες για μωρά και καινούρια εσώρουχα όλων των ηλικιών, όπως και ό,τι άλλο θα τους προφυλάξει από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και θα τους χρειαστεί στο μακρύ τους ταξίδι.
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6974069688, 6974507976 και 6972321763 έως και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντικαλάμου (πρώην Δημοτικό Σχολείο).



ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας
 Στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων ο Δήμος Τριφυλίας καλεί τα σχολεία του Δήμου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στα νησιά του Β. Αιγαίου.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη, όπως αναφέρεται, σε κουβέρτες, αδιάβροχα, ρούχα, παπούτσια και κάλτσες όλων των ηλικιών και φάρμακα.
Οι δε πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ.κ. Αναστάσιος Αδρακτάς και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής αντίστοιχα, θα συντονίσουν και θα συνδράμουν την προσπάθεια, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει τη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων – μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου.