Τιμή στους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας χθες στη Φραγκόλιμνα

Τιμή στους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας χθες στη Φραγκόλιμνα

Τους αεροπόρους που έπεσαν για την ελευθερία των Ελλήνων, την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ελλάδος, τίμησαν χθες η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καλαμάτας, οι λοιποί Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενείς και φίλοι, με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς. Ακολούθως, έγινε προσκλητήριο των πεσόντων, οι οποίοι βρέθηκαν άπαντες απόντες, ως πεσόντες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Η σεμνή και λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των Μεσσηνίων πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).
Μετά το προσκλητήριο, στη μνήμη των πεσόντων, τα μέλη του αγήματος της 120 ΠΕΑ που απέδωσε τιμές, πυροβόλησαν τρεις φορές.
Στη συνέχεια, κατατέθηκαν στεφάνια προ του Μνημείου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Η τελετή διοργανώθηκε από την 120 ΠΕΑ με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα διαρκέσει μέχρι και αύριο.
Παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο υποδιοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος Αλέξ. Κεφάλας, ο διοικητής του 9ου Σ.Π., συνταγματάρχης Δημ. Αρβανίτης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των θυμάτων.