Ψηφίζουν πρόεδρο της Ν.Δ. με προσωπικό στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ψηφίζουν πρόεδρο της Ν.Δ. με προσωπικό στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Πολλοί από πρώην βουλευτές ή πολιτευτές, περιφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγουν και συντάσσονται στο πλευρό κάποιου εκ των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ., με προσωπικό στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πέραν αυτού, ουδέν. Καμία πολιτική άποψη, καμία πολιτική πρόταση, καμία απολύτως πολιτική θέση. Στόχος τους είναι να «πλασαριστούν» ως οι αρεστοί και εκλεκτοί ενός εκάστου εκ των υποψηφίων, θεωρώντας ότι έτσι πλασάρονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ή, ακόμη, ίσως και έχοντας ήδη κλείσει «deal» για υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη, φανερή ή σιωπηρή, στήριξη του «προέδρου» και του μηχανισμού του κόμματος.
Τέτοιες αντιλήψεις, λογικές, συμπεριφορές και πρακτικές, όμως, για την πλατιά κοινωνική βάση της Ν.Δ. θεωρείται ότι δεν έχουν καμία θέση στη μέρα που θα ξημερώσει στις 23 Νοεμβρίου στο κόμμα και, ως εκ τούτου, πιθανότατα, να μην έχουν τη θέση υποψήφιου περιφερειάρχη ή δημάρχου και όσοι ορέγονται τέτοιες ιδιότητες και καρέκλες!
Και όχι μόνον αυτό, αλλά ακόμη χειρότερα για τους ίδιους, να μην έχουν καν θέση στο κόμμα της Ν.Δ! Όταν, δε, τέτοιες συμφωνίες και τέτοια «deal» κλείνονται από ανθρώπους που, υποτίθεται τάχα, σε επίπεδο ρητορικής, είναι κόντρα στα κλειστά συστήματα και τις βαρονίες, που πιστά και γονατιστά υπηρέτησαν ωστόσο, τότε το πρόβλημά τους, των συναλλασσομένων υπογείως, πρόβλημα πολιτικό και ηθικό, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο και φανερώνεται η πολιτική και ηθική κατάπτωση και παρακμή των ιδίων.
Κάτι τέτοια, άγνωστο εάν έχουν ισχυρή βάση, ακούγονται και για Δήμους της Μεσσηνίας, όπως, για παράδειγμα, αναφέρουν σε συζητήσεις τους Νεοδημοκράτες που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας. Άνθρωποι οι οποίοι είτε έχουν κριθεί από την κοινωνία και έχουν αποτύχει εκλογής είτε επιδιώκουν, παντοιοτρόπως, να εμφανιστούν στην αυτοδιοικητική σκηνή ως σωτήρες, όπως οι πολιτικοί τους πάτρωνες στο κόμμα, από τα συμφέροντα που υπηρετούν, ιδιοτελή, οικονομικά, διαπλεκόμενα, ίσως και «εξωθεσμικά»…
Μόνο που Μεσσίες δεν υπάρχουν, ούτε στα κόμματα ούτε και στην αυτοδιοίκηση! Πόσω μάλλον, όταν για πολιτικοί γυρολόγοι, που έχουν βλάψει και ζημιώσει, με συμπεριφορές τους, το κόμμα της Ν.Δ. μοιάζουν στους πολίτες και δη στους Νεοδημοκράτες.