Έλεγχος υγείας και καθοδήγηση στη Μεσογειακή Διατροφή

Έλεγχος υγείας και καθοδήγηση  στη Μεσογειακή Διατροφή

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες η Μαρία Κρητικού, εκπρόσωπος της καθηγήτριας Αντωνίας Τριχοπούλου και ενημέρωσε το δήμαρχο για το πρόγραμμα Credits for Health, που διενεργείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για σχέδιο κοινωνικής καινοτομίας, που αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους, δρώντας σε τρία διαφορετικά επίπεδα:
•τον περιορισμό της καθιστικής ζωής και την ανάπτυξη σωστής σωματικής δραστηριότητας
•τη συμμετοχή σε μια πιο δραστήρια κοινωνική ζωή
•την υιοθέτηση μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, βασισμένης στις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής.
Αξιοποιώντας τις καλύτερες πρακτικές στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την εμπειρία καταξιωμένων επαγγελματιών από τους τομείς της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, επιστήμης και τεχνολογίας, το C4H έχει ως στόχο να αναπτύξει και να δοκιμάσει ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης, βασισμένο στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Το μοντέλο του C4H θα δοκιμαστεί σε τρεις χώρες στην περιοχή της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), με στόχο, μακροπρόθεσμα, να καταστεί βιώσιμο και να μπορεί να εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Η κυρία Κρητικού ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου και ο δήμαρχος, αφού την ευχαρίστησε και της ζήτησε να μεταβιβάσει ευχαριστίες στην κα Τριχοπούλου, έδωσε εντολή να ενημερωθεί το προσωπικό του Δήμου και να προβληθεί η εφαρμογή του προγράμματος.
Τονίζεται ότι όσοι αποφασίσουν να μετάσχουν στο πρόγραμμα, δεν πρόκειται να πληρώσουν έξοδα και πρέπει απλώς να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας http://www.credits4health.gr/sign-up.html και να έχουν έναν προσωπικό λογαριασμό e-mail. Στόχος είναι να εγγραφούν από τη Μεσσηνία περί τα 400 άτομα, ηλικίας 18 – 65 ετών.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα εκτελείται δωρεάν βιοχημικός έλεγχος, ενώ στους μετέχοντες θα δοθεί κι ένας μετρητής σωματικής δραστηριότητας.