Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάει Πολωνία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πάει Πολωνία

Θα συμμετέχει στη στην Greek Tourism EXPO

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου, η οποία και αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, εγκρίθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Η έκθεση οργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η δε Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την πολωνική αγορά, καθώς με τη συμμετοχή το 2013-2014 στη διεθνή έκθεση TT Warsaw στην Πολωνία υπήρξαν μετρήσιμα θετικά αποτελέσματα.
Παράλληλα, τα στελέχη της Περιφέρειας που θα βρεθούν στην Πολωνία θα έχουν συνάντηση και με εμπορικούς ακολούθους.

Προβολή Περιφέρειας
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πρόεδρός της Ντίνα Νικολάκου, η Περιφέρεια υλοποιεί σειρά δράσεων με σκοπό την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή της τουριστικής υποδομής, των πόρων και του συνόλου του παραγωγικού και τουριστικού κεφαλαίου της Περιφέρειας.
«Ο στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η ολοκληρωμένη προβολή της Περιφέρειας, ως συνόλου προορισμών, ποιοτικών προϊόντων που δικτυώνονται θεματικά και αποτελούν αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία ενός συνεκτικού συνόλου. Η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και η άμβλυνση της εποχικότητας, η δημιουργία δικτύων εναλλακτικού τουρισμού, η επέκταση του τουριστικού ρεύματος και η αναβάθμιση – ενίσχυση της θέσης της Πελοποννήσου ως ενός σύγχρονου αειφόρου προορισμού στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος».

Συμμετοχή
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του έχει εγκρίνει τη συμμετοχή της Περιφέρειας και σε άλλες εκθέσεις τουρισμού, μεταξύ των οποίων η Greek Tourism Expo 4-6/12/2015 στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo.
Η Greek Tourism Expo είναι αμιγώς τουριστική έκθεση και η μοναδική που λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ την περσινή χρονιά είχε καταγράψει σημαντική επιτυχία με 60 εκθέτες, 75 διεθνείς hosted buyers, 2600 Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία του εξωτερικού.
Για τη φετινή διοργάνωση προγραμματίζονται 100 διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers από 25 χώρες, όπου θα έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες.
Στην έκθεση συμμετέχουν από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι και Οργανισμοί Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Εταιρείες On line Tourism, Επιχειρήσεις κρουαζιέρας, Οργάνωσης Marketing κ.λπ.

Της Βίκυς Βετουλάκη