Καταρρέει κάθε μέρα η παλιά οικία στα «σκαλάκια του Μπαρτζελιώτη»

Καταρρέει κάθε μέρα η παλιά οικία στα «σκαλάκια του Μπαρτζελιώτη»

Κάθε μέρα που περνά καταρρέει και καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνη η παλιά οικία στα «σκαλάκια» του Μπαρτζελιώτη», στην Κυπαρισσία.
Πριν από ένα χρόνο, στις αρχές Νοεμβρίου του 2014, γονείς μικρών παιδιών, που καθημερινά περνούν από το σημείο, ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά εκτός από κάποιες κορδέλες που με τον πρώτο αέρα έφυγαν, δεν έγινε κάτι ουσιαστικό για άρση της επικινδυνότητας. Τότε είχαμε αναδείξει το σοβαρό κίνδυνο στο «Θ», αναφέροντας ότι ο Δήμος έχει υπηρεσία Δόμησης και αυτή πρέπει να «δει» το θέμα, για να αποφευχθεί ενδεχόμενο κατάρρευσης.
Πριν από είκοσι μέρες κατέρρευσε τμήμα της τοιχοποιίας της παλιάς οικίας. Κάτοικοι ενημέρωσαν, εκ νέου, το Δήμο, και στο σημείο μετέβησαν ο επιστάτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και μηχανικός, για να δουν τι παρέμβαση μπορεί να γίνει.
Σημειώνεται πως τόσο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής έχουν λάβει αποφάσεις σχετικά με το πρόβλημα.
Το Σαββατοκύριακο κατέρρευσε ακόμα μεγαλύτερο τμήμα της τοιχοποιίας, και όταν κάτοικοι και γονείς ενημέρωσαν το Δήμο, συνεργεία της υπηρεσίας του τοποθέτησαν κάποια κάγκελα. Τα κάγκελα, όμως, δε λύνουν το πρόβλημα. Απαιτείται άμεσα να γίνει παρέμβαση ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα, προφανώς με κατεδάφιση του τμήματος που καταρρέει.
Στον κίνδυνο από την παλιά οικία αναφέρεται με έγγραφη αναφορά του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Υπηρεσία Δόμησης και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, στην οποία τονίζεται: «Ύστερα από παράπονα των γονέων αλλά και με επιτόπιο έλεγχο του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή για μια πεπαλαιωμένη ακατοίκητη κατοικία, που βρίσκεται επί των οδών Αγίου Νικολάου και Γεωργακοπούλου (σκαλάκια), η οποία καταρρέει επί του δρόμου. Επειδή ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από μαθητές καθημερινά κατά την άφιξη και αποχώρησή τους από και προς το σχολείο, κρίνεται άκρως επικίνδυνο να παραμείνει στην υπάρχουσα κατάσταση το εν λόγω κτήριο και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες άμεσα, αφού ο κίνδυνος θα γίνει πολύ μεγαλύτερος με την πρώτη κακοκαιρία, που θα παρουσιαστεί ανά πάσα στιγμή».