Λεωνίδας Μπίλης: Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές το μέλλον της Καλαμάτας

Λεωνίδας Μπίλης: Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές το μέλλον της Καλαμάτας

Σήμερα η αποστολή για Χαλκίδα

Για τρίτη ημέρα η προετοιμασία της Καλαμάτας φιλοξενείται στο Στάδιο της Παραλίας και θα ολοκληρωθεί το πρωί με την ανακοίνωση και της αποστολής για το κυριακάτικο ματς στη Χαλκίδα. Οι Τσιμικλής, Δούμουρας είναι οι παίκτες που δεν υπολογίζει ο προπονητής Λεωνίδας Μπίλης, ενώ αντίθετα εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο Λένγκα, ο οποίος αναμένεται να πάρει θέση και στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Κερμενίδης που δεν είχε ξεκινήσει στο άτυχο ματς στη Ζάκυνθο.
Η αυριανή αναμέτρηση, για τη 10η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την τοπική μας ομάδα (είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΑΟΧ είχε κερδίσει με 4-0 τη Σπάρτη), όσο και ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας, αφού σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα διατηρήσει το ψυχολογικό αβαντάζ της παραμονής πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού του 3ου Ομίλου.

Λεωνίδας Μπίλης: Οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές το μέλλον της Καλαμάτας

Μια άτυπη συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους των τοπικών εφημερίδων πραγματοποίησε χθες το πρωί ο προπονητής της Καλαμάτας, Λεωνίδας Μπίλης, παρουσία του άμεσου συνεργάτη του στην τεχνική ηγεσία, Ιωσήφ Λουκά. Μέσα σε χαλαρό κλίμα ο έμπειρος τεχνικός ξεδίπλωσε πτυχές της φιλοσοφίας και της δουλειάς του. Αναφέρθηκε στο πολύ καλό κλίμα και την πειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα, η οποία συνεχίζει τη σκληρή δουλειά χωρίς να επηρεάζεται από το τελευταίο πραγματικά άτυχο αποτέλεσμα στη Ζάκυνθο. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα δεν θα έχει καμία δυσκολία να παραμείνει στην κατηγορία, οριοθετώντας τον πήχη της παραμονής στον 3ο Όμιλο στους 35 βαθμούς, ενώ περισσότερο και από τον στόχο της ανόδου -που έχει απομακρυνθεί πολύ χωρίς όμως να είναι και ανέφικτος, εφόσον το παιχνίδι παιχθεί εντός αγωνιστικών χώρων- ενδιαφέρει η «επόμενη μέρα» της Μαύρης Θύελλας. Ο κ. Μπίλης που εμφανίζεται ενθουσιασμένος από τις ομορφιές της περιοχής μας, αλλά και την όλη διαμονή του εδώ, θεωρεί πρωταρχικής σημασίας η ομάδα να στηρίζεται σε ντόπιους ποδοσφαιριστές και ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάδειξης των «γηγενών» παιδιών που είναι στο ρόστερ, προαναγγέλλοντας μάλιστα εκπλήξεις στην αποστολή της Κυριακής για Χαλκίδα.
Κατά την επικείμενη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αναμένεται να αποκτηθούν τουλάχιστον 4 εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστές για ενίσχυση όλων σχεδόν των γραμμών, ενώ παράλληλα θα προστεθούν στο δυναμικό της ομάδας μια σειρά από Μεσσήνιους έως 23 ετών, με προοπτική να “δουλευτούν” για του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό ο προπονητής της Καλαμάτας παρακολουθεί αγώνες τοπικών ομάδων, ενώ ο ίδιος θεωρεί ως επιτακτική ανάγκη σε έναν μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό τη δημιουργία δεύτερης ομάδας ή έστω τη συνεργασία με κάποιο τοπικό σωματείο που θα λειτουργεί ως «φυτώριο» (κατά το πρότυπο του ΠΟΚ που είχε δημιουργήσει ο τότε πρόεδρος Σταύρος Παπαδόπουλος) για την ανάδειξη παικτών οι οποίοι μέχρι την ηλικία των 17 ετών είτε θα προωθούνται στην Καλαμάτα είτε θα αποδεσμεύονται.
Ο Λεωνίδας Μπίλης αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της Καλαμάτας και προς την κατεύθυνση έγιναν και συνεχίζονται κάποια βήματα (όπως η συνεργασία με γιατρό και φυσιοθεραπευτή, η βελτίωση των συνθηκών διατροφής των ποδοσφαιριστών κ.α.).
Χ.Ε.