Τάκης Δρούγας: Ευλογημένος που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών…


Την εντυπωσιακή τους πορεία σφράγισαν και στην Αρκαδία οι Μεικτές της Μεσσηνίας, με τον προπονητή Τάκη Δρούγα να μιλάει –δικαιολογημένα- με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο των ποδοσφαιριστών που προπονεί και την αγωνιστική αξία των αντιπροσωπευτικών ομάδων του νομού. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι Παίδες θα ολοκληρώσουν την πορεία τους σε δύο εβδομάδες με τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, υποδεχόμενοι τη Λακωνία, ενώ από τους Νέους, εφ όσον καταφέρουν να διατηρήσουν την πρωτιά, θα επιλεγούν οκτώ για να συνεχίσουν στην Περιφερειακή ομάδα και τη β΄φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.
Οι «μικροί» της ΕΠΣΜ επιβλήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην Τρίπολη, σε βάρος της Μεικτής Αρκαδίας με 4-1, παρ’ ότι βρέθηκαν να χάνουν. Ισοφάρισαν στο ημίχρονο και πέτυχαν τρία γκολ στο β’ μέρος, φτάνοντας σε μια εντυπωσιακή παραγωγικότητα στην επίθεση με 13 τέρματα σε 3 αγώνες (αντίστοιχα έχουν δεχθεί 2).
«Ήταν ένα δύσκολο και όχι εύκολο παιχνίδι, καθώς μετά τη νίκη μας με 5-1 στον προηγούμενο αγώνα ήταν λογικό να μας παίξουν πιο σκληρά και δυνατά. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και αντιδράσαμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε και στο β’ ημίχρονο μετατρέψαμε το παιχνίδι σε “μονόλογο”. Αγωνιστήκαμε πάρα πολύ καλά, παίξαμε όπως ξέρουμε, ξεκινώντας να το χτίζουμε το παιχνίδι από πίσω.
Είναι κρίμα που αυτή η ομάδα και αυτά τα παιδιά, λόγω της αλλαγής στην προκήρυξη, δεν θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν, να δείξουν και παραπάνω το ταλέντο τους και να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις» τονίζει ο Τάκης Δρούγας.
Όσο για τους Νέους, που επίσης είναι 1οι στον Όμιλο με 8 γκολ υπέρ και απαραβίαστη εστία, ο Ενωσιακός προπονητής της ΕΠΣΜ και πρώην άσος μεγάλων ομάδων όπως η Καλαμάτα και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζει μέτρια την προχθεσινή τους απόδοση, αλλά δίκαιη και εύκολη την επικράτησή τους (είχαν επίσης ένα χαμένο πέναλτι κι ένα δοκάρι).
«Η ηλικία δικαιολογεί κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Το “α” και το “ω” είναι όμως να δείχνεις απεριόριστη εμπιστοσύνη στα παιδιά, χτίζοντας την αυτοπεποίθησή τους. Από εκεί και πέρα μας ενδιαφέρει πρώτα το καλό ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό έρχονται και τα αποτελέσματα που θέλουμε» συμπληρώνει ο Τάκης Δρούγας και καταλήγει, προσθέτοντας τα εξής:
«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευλογημένος! Είναι τιμή μου που είμαι προπονητής αυτών των παιδιών, που παρά το νεαρόν της ηλικίας τους καταφέρνουν και αφομοιώνουν τόσο γρήγορα αυτά που μαθαίνουμε στην προπόνηση και τη δική μου φ ιλοσοφία. Μέσα στους 3 μήνες που είμαστε μαζί και με μόλις 12-13 προπονήσεις είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Μεικτές Μεσσηνίας, εισπράττοντας τα καλύτερα λόγια όπου κι αν πάμε για το ταλέντο που υπάρχει στο νομό».
Χ.Ε.