Φτωχότερη από σήμερα η Ιερά μονή Δημιόβης

Φτωχότερη από σήμερα η Ιερά μονή Δημιόβης

Μια ακόμα γερόντισσα έφυγε για πάντα από το μοναστήρι της Δήμιοβας, πιο συγκεκριμένα σήμερα τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της γερόντισσας Ευσεβίας, μιας μοναχής που όσοι την γνώριζαν μιλούσαν για μια μοναδική μοναχή.
Πιο κάτω ακολουθεί το κείμενο που έγραψαν  τα μέλη της Ομάδας Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
Η μακαριστή πια γερόντισσα Ευσεβία δίδασκε με τη στάση της ζωής της! Με χαρακτηριστική την ευλάβεια και την καλογερική υπακοή της στην Εκκλησία, σεβόμενη τα “ιερά και τα θέσμια” Ζούσε και μετέδιδε και στους γύρω της ότι η αλήθεια των πεπραγμένων της ζωής υπάρχει μόνο στην Εκκλησία και είχε τάξει τον εαυτό της ολοκληρωτικά στην Παναγία και στο μοναστήρι. Την Γερόντισσα θα την θυμόμαστε πάντα εμείς όλοι οι νέοι του χωριού μας να μάς εύχεται, να μάς διδάσκει την ακλόνητη πίστη της ότι η ζωή είναι ένας απέραντος πνευματικός αγώνας κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας μας !!
Η γερόντισσα Ευσεβία (πρώην Χριστίνα και κατά κόσμον Κωνσταντίνα Μάλαμα) από το Ελαιοχώρι θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας και εμείς σαν πνευματικά της παιδιά, ο Σύλλογος Νέων η Δημιοβίτισσα, θα την έχουμε παράδειγμα και ευλογία για τις ζωές μας!
Η Εξόδιος Ακολουθία της τελέστηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 π.μ. στο Καθολικό Ναό της Ιεράς μας Μονής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.