Αγρότες έκλεισαν την Ε.Ο. Καλαμάτας- Τρίπολης (βίντεο και φωτογραφίες)

Αγρότες έκλεισαν την Ε.Ο. Καλαμάτας- Τρίπολης (βίντεο και φωτογραφίες)

Στους δρόμους είναι από το πρωί οι αγρότες της Μεσσηνίας, η πρώτη συγκέντρωση έγινε στη Μεσσήνη όπου οι αγρότες του Νομού αποφάσισαν να συνεχίσουν στους δρόμους βάση των αποφάσεων που πήρε πανελλαδική επιτροπή αγροτών χθες στα Τέμπη.
Οι αγρότες ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους λίγο πριν τις 12 και αρχικά απέκλεισαν τους κόμβους του αεροδρομίου της Καλαμάτας καθώς και αυτόν που ενώνει την Ε.Ο. Καλαμάτας Μεσσήνης με τον νέο αυτοκινητόδρομο.
Τελικά οι αγρότες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μπλόκο στα διόδια της Καλαμάτας με την κυκλοφορία να γίνεται από την παλαιά Εθνική Οδό.
Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι οι αγρότες αποχώρησαν και συνέχισαν με αποκλεισμό στον κόμβο του Ασπροχώματος  ενώ δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι το τέλος, ενώ καλούν όλο τον κόσμο να βγει στο δρόμο αλλά χωρίς κομματικές ταυτότητες.
Για τις κομματικές ταυτότητες μάλιστα, υπήρξε ένταση το πρωί όταν μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Θανάση Πετράκο έφθασαν στο σημείο κρατώντας φυλλάδια του κόμματος.
Τελικά η ένταση τελείωσε όταν μετά από απαίτηση των αγροτών τα μέλη της ΛΑΕ αποχώρησαν.

https://youtu.be/jjW8-IMuhg8

https://youtu.be/oywD09iqCZ4

https://youtu.be/9BrLMN0yn-c

https://youtu.be/96BCX6I0XLA