Αποχιονισμός και ρίψη άλατος σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας

Αποχιονισμός και ρίψη άλατος σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μεσσηνίας

Προλήπτικά κλειστό το σχολείο στο Βλαχόπουλο

Προβλήματα από τη χιονόπτωση δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Μεσσηνίας. Η δε Αντιπεριφέρεια έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες, δηλώνοντας έτοιμη να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα.

Έκλεισαν δρόμοι
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για το συντονισμό και την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που θα πλήξουν και σήμερα την περιοχή μας.
Από τη χθεσινή πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας, στη Μεσσηνία καταγράφηκαν τα εξής προβλήματα:
-Παρατηρήθηκαν προβλήματα χιονόπτωσης στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς και στα ορεινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας στην περιοχή του Ταϋγέτου. Ο δρόμος, μάλιστα, μέχρι το 42ο χλμ. έκλεισε και τα αυτοκίνητα χρειάζονταν αλυσίδες.
-Έντονη χιονόπτωση υπήρξε και στην 7η επαρχιακή οδό, από τον οικισμό Διμάνδρας έως τα όρια του νομού με την Ηλεία και από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονταν το πρωί και τα οχήματα που κινούνταν προς τα χωριά Πέτρα, Σκληρού, Νέδα, Άγιος Σώστης και Αμπελιώνα.
-Στους Δήμους Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης υπήρξε χιονόπτωση στα ορεινά χωριά, χωρίς όμως να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ωστόσο, το Δημοτικό Σχολείο στο Βλαχόπουλο του Δ. Πύλου-Νέστορος παρέμεινε κλειστό για προληπτικούς λόγους.
Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποιούσαν χθες αποχιονισμό και ρίψη άλατος στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης. Επίσης αποχιονισμός με εργολαβία γινόταν στην 7η Επ.Ο., ενώ προς το μεσημέρι δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος προς Ανδρίτσαινα (παράκαμψη Επικούριος Απόλλωνας) και οι παρακαμπτήριοι προς τα χωριά Σκληρού – Αγίου Σώστη – Αμπελιώνα – Νέδα.