Δικηγόροι, μηχανικοί και άλλοι φορείς ένωσαν τη φωνή τους με τους αγρότες

Δικηγόροι, μηχανικοί και άλλοι φορείς  ένωσαν τη φωνή τους με τους αγρότες

Συναντήθηκαν όλοι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών έδειξαν χθες το μεσημέρι δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι, εργολήπτες και άλλοι φορείς που βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις για το θέμα του Ασφαλιστικού.
Αν και οι δικηγόροι είχαν αποφασίσει από τη Δευτέρα ότι χθες το μεσημέρι θα μεταβούν στο μπλόκο των Μεσσήνιων αγροτών, τελικά ήρθαν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Καλαμάτας.

«Να αποσυρθεί»
Στη μία περίπου το μεσημέρι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου συναντήθηκαν με τους ελεύθερους επαγγελματίες που διαμαρτύρονται.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τόνισε ότι οι δικηγόροι είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών και στο πλευρό των παραγωγικών φορέων του τόπου: «Είμαστε όλοι ενάντια στον ασφαλιστικό αρμαγεδώνα της κυβέρνησης, ο οποίος καταστρέφει όλες τις παραγωγικές τάξεις. Ένα νομοσχέδιο για το οποίο, πρέπει να πω, δεν έχει γίνει καμία αναλογιστική μελέτη. Ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν έχει γίνει κανένας κοινωνικός διάλογος. Ένα νομοσχέδιο που θα οδηγήσει μετά βεβαιότητας σε λεηλασία των εισοδημάτων όλων των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών όλων των επιστημόνων. Ένα νομοσχέδιο που η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα. Οι αντιδράσεις κορυφώνονται και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στην απόσυρσή του».

«Δε θα περάσει»
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος και πολιτευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Κατσάς, σημείωσε ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι λαιμητόμος και καταργεί όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων: «Εάν περάσει αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα σε δικαιώματα που κατακτήθηκαν σε αιώνες με αγώνες. Δεν πρέπει να περάσει και δε θα περάσει», τόνισε ο κ. Κατσάς.

Της Βίκυς Βετουλάκη