Εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας του πανηγυριού στην Καλαμάτα

Εναλλακτικοί τρόποι λειτουργίας του πανηγυριού στην Καλαμάτα

Αρχικά κ. δήμαρχε πάρτε μια ιδέα από το παζάρι που έγινε στη Λάρισα το Σεπτέμβρη, χωρίς γύφτικες παράγκες στο link
Αφού,  λοιπόν,  δε θέλετε στην πόλη τη μαφία των πανηγυριών, όπως αναφέρατε  στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ και το θέμα, εκτός των άλλων, είναι προσωπικό και εγωιστικό, θα σας ………….κάνω μια πρόταση που δεν έχει να κάνει με μαφίες.  
Τα περισσότερα από τα προϊόντα που διακινούνται στα παζάρια, υπάρχουν και διατίθενται και στα περισσότερα καταστήματα της πόλης, ίσως σε καλύτερες ποιότητες, χωρίς αυτό να είναι κανόνας φυσικά.  
Θα μπορούσατε, λοιπόν, κ.  δήμαρχε να οργανώσετε ένα παζάρι, που θα το αποτελούν στην πλειοψηφία οι έμποροι της πόλης και μάλιστα θα μπορούσαν να προτιμηθούν, ώστε να έχουν και μια ευκαιρία το χρόνο, αυτοί που τα καταστήματα τους δεν είναι σε κεντρικά σημεία. 
Θα μπορούν να υπάρχουν εκτός των άλλων, τοπικά προϊόντα όπως και προϊόντα από άλλα σημεία της χώρας, ακόμα και χαλβάς Φαρσάλων όπως αναφέρατε. 
Απλά, όλα τα είδη θα ήταν συγκεντρωμένα, έστω δυο μέρες το  χρόνο, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα στον ίδιο χώρο να βρίσκουν ό,τι επιθυμούν, με αποτέλεσμα τα έσοδα να παραμένουν στην πόλη.  
Τέλος,  αφού θέλετε να στηρίξετε το στεγασμένο εμπόριο, θα μπορούσατε με ένα μικρό και συμβολικό ποσόν ή ακόμα και δωρεάν να τους παρέχετε  το χώρο για το παζάρι. 
Επίσης μια καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε για τρεις μέρες, το εμπορικό κέντρο που παραμένει εκτός λειτουργίας κοντά στο λιμάνι και έτσι το παζάρι να είναι σε κλειστό χωρο, πολιτισμένο και όχι γύφτικο.. 
Σχέδια και τρόποι υπάρχουν πολλά, αρκεί να υπάρχει θέληση και σωστή οργάνωση. 
Κουραμπάς Γιάννης 
Μενινά Καλαμάτα