Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!!!

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι!!!

Αγαπητοί φίλοι των ΜΜΕ Καλαμάτας, θα σας περιγράψω ένα περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή 22 -1 στις 6.30 το απόγευμα. Είχα παρκάρει το αυτοκίνητό μου απέναντι από την είσοδο του JUMBO, δίπλα από το πεζοδρόμιο,  που αρχίζει ο χώρος του λιμανιού. Είχαμε πάει με τη γυναίκα μου για   ψώνια. Βγαίνοντας, μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να φύγουμε. Πριν ξεκινήσουμε, δυο νέα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι , τα οποία δε θα ήταν παραπάνω από 15 με 16 ετών, πλησίασαν στην πόρτα του αυτοκινήτου και μας έγνεψαν . Άνοιξα το παράθυρο και η κοπέλα με ευγενικό τρόπο με ρώτησε , αν ήταν δικό μου ένα πορτοφόλι που κρατούσε, γιατί το είχαν βρει εκεί. Της απάντησα αρνητικά. 
 Τότε ,  με ρώτησε τι πρέπει να κάνουν. Παρενέβη η γυναίκα μου και συμβούλεψε τα παιδιά να το παραδώσουν στην Αστυνομία. Ο νέος, εκφράζοντας τη δική του άποψη, είπε ότι εκείνος που  έχει χάσει το πορτοφόλι, μάλλον θα έχει έρθει για ψώνια στο JUMBO και εκεί θα το αναζητήσει. Τότε να το παραδώσουμε στο JUMBO, είπε η κοπέλα. 
Τους συμβούλεψα να  παραδώσουν  το πορτοφόλι στις κοπέλες στο γκισέ υποδοχής- παραλαβής  του JUMBO και να τους ζητήσουν   να τηλεφωνήσουν,  παρουσία τους, στην Αστυνομία. 
 Πριν απομακρυνθούν, τους δώσαμε συγχαρητήρια   για την πράξη  τους. Μας ευχαρίστησαν και έφυγαν. Εμείς κοντοσταθήκαμε λίγο παρακολουθώντας από μακριά τις κινήσεις τους. 
 Πήγαν στις δυο κοπέλες στο γκισέ  τους έδειξαν το πορτοφόλι  . Οι κοπέλες έδειξαν ενδιαφέρον. Η μια από αυτές, πήρε το πορτοφόλι στα χέρια της, το άνοιξε  χωρίς να το ψαχουλέψει και αμέσως σήκωσε το ακουστικό του τηλεφώνου. Σίγουρα για να πάρει την Αστυνομία. 
Η ιστορία  είχε μπει σε καλό δρόμο για να βρεθεί ο κάτοχος του χαμένου πορτοφολιού Η πράξη των δυο νέων παιδιών, μας δείχνει ότι η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει από την εποχή μας, παρόλο που περνάμε τόσο δύσκολες στιγμές στην πατρίδα μας. 
Εύγε και πάλι εύγε σ΄ αυτά τα  παιδιά!!! 
Σταύρος Καλυβιώτης 
Καλαμάτα