Υλοποιήθηκε και τυπικά η δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού και όσα είχε δημοσίως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, σχετικά με τον διορισμό μόνιμου φύλακα στον Επικούριο Απόλλωνα.
Με σχετική απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού διορίσθηκε σε κενή οργανική θέση του κλάδου ΔΕ Φύλαξης−Πληροφόρησης, ειδικότητας ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, μόνιμος φύλακας στο Ναό Φιγαλείας Επικούριου Απόλλωνα.
Ο διορισμός γίνεται με ενεργοποίηση του ΑΣΕΠ 2011 με επιλογή του επόμενου στη σειρά επιτυχίας στον πίνακα διοριστέων για την πλήρωση θέσης προς σειρά προτεραιότητας υποψηφίων.
Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, κρίνει ότι η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο ναός είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η ίδια εργάστηκε ως όφειλε με θέρμη τους τελευταίους μήνες για το ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι προτεραιότητά μας πρέπει να είναι ο πολιτισμός, η διαφάνεια και η απόλυτη προσήλωση στο σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Επιπρόσθετα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει το εξής απίστευτο: «η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε προβεί στην κατακύρωση του διαγωνισμού για το στέγαστρο του ναού από το Φεβρουάριο του 2015. Η απόλυτη παράνοια, καθώς κάτι που έπρεπε να έχει ολοκληρώσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν έπραξε, θα έπρεπε να ολοκληρώσει σε λίγες μέρες μία κυβέρνηση η οποία ακόμα δεν είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι κούφια είναι τα λόγια του λαϊκισμού, της παραπληροφόρησης και του δήθεν ενδιαφέροντος από πολιτικούς και αιρετούς παράγοντες και ότι κούφια δεν μπορούν ποτέ να είναι τα έργα.
Πετύχαμε μέσα σε λίγους μήνες να ξεπαγώσουν διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που εκκρεμούσαν από το 2011 λόγω της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Ενημερώνουμε ότι το υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει την ολόπλευρη στήριξη λειτουργίας του ναού με κάλυψη όλων των κενών θέσεων φύλαξης μέσω διαγωνισμού εκτάκτου προσωπικού».
Βρέθηκε προσωπικό για τον Επικούριο Απόλλωνα
Δείτε επίσης.
Πριν 94 χρόνια
Επικίνδυνη η κατάσταση των ρεμάτων της Κυπαρισσίας
Εθνικό Σύμφωνο Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης 2027–2030 με σταθερούς πόρους, κυβερνοασφάλεια και έξυπνες υπηρεσίες
Ως το τέλος του μήνα 8.000.000 ευρώ για την ανάπλαση στην ανατολική συνοικία και στου Βάγια
Ο καιρός αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα
Πελοπόννησος: Τουλάχιστον ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορεί να ζεστάνει επαρκώς το σπίτι του
Γαργαλιάνοι: Ασπίδα ενημέρωσης και προστασίας για τις τηλεφωνικές απάτες
Power Health: Κορυφαίες διακρίσεις στα Supplement Awards 2026
Τοπικά 21.10.2026, 17:30
Να μην υπονομευθεί η επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο
Τοπικά 21.10.2026, 16:26
Και οι αιρετοί στον κατάλογο των Χριστουγέννων!
Φόρτωση…









