Παραδόθηκε ο 33χρονος που έκανε το σαματά στα διόδια της Βελιγοστής

Παραδόθηκε ο 33χρονος που έκανε  το σαματά στα διόδια της Βελιγοστής

ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ

Συνοδεία του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου παρουσιάσθηκε τελικά χθες στις Αρχές ο 33χρονος που κατηγορείται από την Αστυνομία ότι εξαιτίας μεταφοράς μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στις 17 Ιανουαρίου δε σταμάτησε στα διόδια της Βελιγοστής σε μπλόκο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετατρέποντας το σημείο σε κινηματογραφική ταινία.
Ο 33χρονος είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και εις βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και αντίσταση κατά της αρχής.

Απολογείται αύριο
Χθες το πρωί, μαζί με το δικηγόρο του, ο 33χρονος παρουσιάσθηκε στην ανακρίτρια, η οποία είχε εκδώσει το ένταλμα και συνελήφθη. Ζήτησε προθεσμία έως αύριο για να απολογηθεί και μέχρι τότε κρατείται.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με ναρκωτικά, ισχυριζόμενος ότι το μόνο που έκανε ήταν να μη σταματήσει σε ένα μπλόκο της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 33χρονος μετέφερε από την Αθήνα στην Καλαμάτα και διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης.

Κινηματογραφική ταινία
Ξημερώματα Κυριακής, στα διόδια της Βελιγοστής (μετά τη Μεγαλόπολη), αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έστησαν μπλόκο, έχοντας την πληροφορία ότι θα έφερνε ναρκωτικά.
Ο 33χρονος, προκειμένου να ξεφύγει από το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί, εμβόλισε με το αυτοκίνητό του τρία περιπολικά και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα κατά τριών αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του, γαζώνοντας το αυτοκίνητό του. Παρά ταύτα, και την καταδίωξη που ακολούθησε, ξέφυγε προς τον ορεινό όγκο στην περιοχή του Λεονταρίου στην Αρκαδία, ενώ διέφυγε και δεύτερη φορά, λίγες ώρες αργότερα, όταν 38χρονος γνωστός του πήγε να τον παραλάβει.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητό του εγκαταλελειμμένο και με ξηλωμένες τις επενδύσεις στο ταμπλό, όπου εικάζουν ότι ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά που μετέφερε και τα οποία πήρε μαζί του φεύγοντας.
Η Αστυνομία συνέλαβε εκείνη την ημέρα τον 38χρονο που πήγε στην περιοχή του Λεονταρίου για να πάρει τον 33χρονο, καθώς και έναν 55χρονο οδοντοτεχνίτη, τον οποίο κατηγορούν ως προπομπό του 33χρονου στο ταξίδι του για την Καλαμάτα.

Της Βίκυς Βετουλάκη