Στο πλευρό της Μεσσηνίας ο Βασίλης Λεβέντης

Στο πλευρό της Μεσσηνίας ο Βασίλης Λεβέντης

Την αισιοδοξία του ότι η πρότασή του, για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ώστε να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα, θα υλοποιηθεί, με τη συνδρομή και των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και Μεσσήνιος (Μεσσήνη) στην καταγωγή, Βασίλης Λεβέντης, κατά την επίσκεψή του στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη διήμερη παραμονή του στην Καλαμάτα επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, ενώ σήμερα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Υπαπαντής.
 
Επίσκεψη στο Δημαρχείο
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, υποδέχθηκε με θέρμη τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος ανέφερε ότι ανέλυσε με τους συνεργάτες του στον κ. Λεβέντη «τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις ελπίδες του Δήμου και του ζητήσαμε τη συμπαράστασή του στον αγώνα της πόλης και του Δήμου να περάσει σε μια καλύτερη εποχή, να επιλύσει προβλήματα και να πορευτεί στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις».
Από την πλευρά του, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι προφανές το ενδιαφέρον μου, αφού είμαι ντόπιος και έχω γεννηθεί στη Μεσσήνη. Δε θα πω ότι εγώ θα λύσω τα προβλήματα, είναι υπερβολή, αλλά στο μέτρο των ταπεινών μου δυνάμεων, επειδή ενδιαφέρομαι για την αποκέντρωση -είμαι κατά της αστυφιλίας-, υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν, τουλάχιστον στα τρία μεγάλα ζητήματα που μου ανέφερε ο κ. δήμαρχος, στο φυσικό αέριο, το δρόμο προς το Ριζόμυλο και την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, να τα προωθήσουμε οπωσδήποτε.
Θα εξαντλήσω όλη την πίεσή μου προς τη σημερινή κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα, να γίνουν, γιατί είναι δίκαια και επιβεβλημένα και θα αλλάξουν λίγο τη μοίρα της περιοχής. Η μοίρα της περιοχής θα αλλάξει από την εργατικότητα και προοδευτικότητα των πολιτών της. Και δεν έχω την ελάχιστη αμφιβολία ότι οι πολίτες της Καλαμάτας είναι οι άριστοι και οι καλύτεροι».
Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης για την κατάσταση στη χώρα, δήλωσε ότι ανησυχεί διότι «προστέθηκε και το προσφυγικό στην οικονομική κρίση. Και στο προσφυγικό γίνανε λάθη, χάσαμε χρόνο και τώρα απειλούμεθα με έξοδο, αποβολή από το Σένγκεν».
Επανέλαβε δε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Ζητώ οικουμενική, διότι όλος ο κόσμος ξέρει ότι δεν έρχονται εδώ επενδυτές λόγω αστάθειας, λόγω κυβερνήσεων ετοιμόρροπων. Εάν υπάρξει μια κυβέρνηση που δεν κινδυνεύει από τρεις ή από πέντε (βουλευτές) και είναι ευρύτερου κοινοβουλευτικού πέλματος, θα δοθεί η εικόνα η επιβαλλόμενη της πολιτικής σταθερότητας, που θα φέρει και τις επενδύσεις. Γιατί μέχρι τώρα αναδιανέμουμε τη μιζέρια και ξεχνάμε το πιο ουσιώδες, ότι αν δεν έρθει ανάπτυξη και προστιθέμενα έσοδα, η χώρα μας δε θα βγει από την κρίση. Η αγωνία αυτή με έκανε πρώτος να προτείνω την οικουμενική».
 
Επιμελητήριο
Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε στη συνέχεια, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη. Ο κ. Λεβέντης ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσον αφορά στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό, αλλά και γενικότερα για τα προβλήματα της καθημερινότητας των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Επίσης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του νομού, που μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάκαμψης, όπως ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, καθώς και τα πλεονεκτήματα για επενδύσεις.
Όμως, όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, οι επενδυτές ζητούν: Όσο δυνατόν συντομότερη άρση των capital controls. Πολιτική σταθερότητα. Αξιόπιστη οικονομική πολιτική. Γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του κράτους, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τη λειτουργικότητα των θεσμών. Φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 
Συνάντηση με Ελ. Αλειφέρη
Τέλος, ο κ. Λεβέντης πραγματοποίησε το μεσημέρι εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη-Καραθανάση. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού, Αντωνία Μπούζα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα και στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του αεροδρομίου της Καλαμάτας και ζήτησε από τον κ. Λεβέντη τη στήριξή του για την ενίσχυση των δομών του.
Συζητήθηκαν, επίσης, περιβαλλοντικά θέματα με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και υπήρξε ταύτιση απόψεων για την επιτακτική ανάγκη άμεσης προώθησης λύσης του προβλήματος.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη