Συνεχίζουν απτόητοι στα μπλόκα οι αγρότες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου (Αναλυτικά το κλείσιμο των δρόμων)


Σε κλιμάκωση των αντιδράσεων τους έχουν προχωρήσει οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αγρότες της Μεσσηνίας όπου συνεχίζουν τους πολύωρους αποκλεισμούς των βασικών κόμβων στο οδικό δίκτυο του νομού. Παράλληλα, αντιπροσωπεία από αγρότες του μπλόκου του Ασπροχώματος θα βρεθεί αύριο στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συνεδριάζει το πανελλήνιο συντονιστικό των αγροτών για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.
Αύριο Κυριακή στο Ασπρόχωμα ο δρόμος θα κλείσει από τις 12 το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα ενώ πιθανό είναι να κλείσει στις 12μ.μ. για 3 ώρες και ο κόμβος στο αεροδρόμιο. Στο Καλό Νερό οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο από τις 15:00 έως τις 19:00.

Αναφορικά με τα μπλόκα στο εθνικό οδικό δίκτυο Οι κακές καιρικές συνθήκες οδήγησαν τους αγρότες της Αρκαδίας να αλλάξουν τις αποφάσεις τους για το μπλόκο στα διόδια της Νεστάνης.
Αρχικά, είχαν προγραμματίσει να κλείσουν τα διόδια από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής επ΄ αόριστον. Όμως, για να μην κινδυνεύσουν οι οδηγοί από την παλιά εθνική οδό, λόγω της κακοκαιρίας, οι αγρότες αποφάσισαν να κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια μέχρι τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου.
Τα διόδια θα κλείσουν από τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου, επ’ αόριστον. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω Αχλαδόκαμπου και της παλιάς εθνικής οδού. Μόνιμα κλειστή παραμένει η νέα εθνική οδός «Αθηνών– Κορίνθου», στα διόδια του Ισθμού.

Την Κυριακή, η παλαιά εθνική οδός στον Ισθμό θα παραμείνει κλειστή από τις 5.00 το απόγευμα, ως τις 10.00 το βράδυ.
Για το διάστημα που θα είναι κλειστή και η νέα και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία των οχημάτων από Κόρινθο προς Αθήνα κι αντίστροφα θα διεξάγεται μέσω του δρόμου, Ισθμός-Λουτράκι-Σχίνος-Αλεποχώρι-Μέγαρα. Πρόκειται για ένα παρακαμπτήριο δρόμο στενό, επαρχιακό, 75 περίπου χιλιομέτρων. Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός Μεσσηνίας καλό θα είναι να επικοινωνεί με τον Μορεά 271 056 2000 και την Ολυμπία Οδό 22960 95555.

Πληροφορίες: arcadiaportal.gr, korinthostv.gr