Όταν ένα κοριτσάκι 4,5 ετών μας κάνει να υποκλινόμαστε

Όταν ένα κοριτσάκι 4,5 ετών μας κάνει να υποκλινόμαστε

Πριν από μερικές ημέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου και αρκετοί έγραψαν γι’ αυτό στο Facebook, ενώ αναφορά έγινε και από πολλά Μέσα.
Κι ενώ η απόσταση από τη θεωρία στην κίνηση ανθρωπιάς είναι μεγάλη, όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα κοριτσάκι μόλις 4.5 ετών στην Καλαμάτα μάς έκανε να υποκλιθούμε!
Αυτή, λοιπόν, η μικρή έμαθε στο σχολείο που πηγαίνει ότι μια φίλη της αρρώστησε και είναι σε νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ από εκείνη τη στιγμή δε σταμάτησε να μιλά σε όλους γι’ αυτό.
Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, δε, είδε στην τηλεόραση μια δράση για τη δωρεά μαλλιών, γνωστή και donate hair. Μάλιστα, σχετικά έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο «Θάρρος», μιας και στην Καλαμάτα έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση.
Γυρνώντας τώρα στη μικρή, άρχισε να ρωτά τη μητέρα της για το πώς μπορεί να δώσει τα μαλλιά της σε παιδιά που τα χρειάζονται.
Η μητέρα της, μέσω του διαδικτύου, βρήκε πληροφορίες για τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια στην Καλαμάτα και πώς ακριβώς γίνεται η δωρεά. Έτσι ενημέρωσε το κοριτσάκι για το νέο μήκος των μαλλιών της αν τα δωρίσει και αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη, ρώτησε: «Αν μου ξυρίσουν τα μαλλιά, θα δοθούν σε δύο παιδάκια;». Μια ερώτηση αφοπλιστική για τη μητέρα, η οποία τη γέμισε περηφάνια και ελπίδα.
Τελικά, η μικρή της παραπάνω πραγματικής ιστορίας πήγε στο κομμωτήριο, έδωσε τα μαλλιά της και ελπίζει ότι άλλα παιδάκια θα χαρούν.

Σκοπός του Donate Hair
Με σύνθημα «Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρόπος» όλοι μαζί, εθελοντές, δωρητές και κομμωτές, δημιούργησαν το πρώτο Σωματείο Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία.
Έργο του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περούκας για παιδιά που έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).
Η φιλοσοφία του σωματείου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη για κάθε παιδί.
Η παροχή περούκας αφορά παιδιά που μένουν στην Ελλάδα και γίνεται εντελώς δωρεάν.

Αποδεκτά είναι τα μαλλιά:
-από 20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο
-μόνο στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση
-με λευκές τρίχες
-που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα, αρκεί να τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα, να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
-φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.
Στην Καλαμάτα, συνεργαζόμενα κομμωτήρια είναι τα: Κέλλυ Φερέτου, Ύδρας 22 & Ξενοφώντος, 2721088450 και Stavros Coiffure Σταύρος Γιαννακόπουλος, Γεωργούλη 8, 2721094446.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση