Φεύγουν οι αγρότες από τον Ισθμό, συνεχίζουν στη Νεστάνη


Μια ευχάριστη είδηση για τους οδηγούς μετέδωσε πριν λίγο το korinthostv.gr, αφού αναφέρει ότι οι αγρότες αποχωρούν μετά από 33 ημέρες από τον Ισθμό και παραδίδουν και τη νέα Εθνική Οδό στην κυκλοφορία.
Από την άλλη το μπλόκο της Νεστάνης παραμένει και σήμερα θα γίνει αποκλεισμός της Εθνικής Οδού από τις 19:00 έως τις 23:00.
Τέλος στο Καλό Νερό, ο δρόμος θα κλείσει από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα 


Δεν κάνουν πίσω στα αιτήματά τους 
Οι αγρότες της Πελοποννήσου δηλώνουν πως επιμένουν και συνεχίζουν τον αγώνα των κινητοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν στα μπλόκα και χθες το απόγευμα έκλεισαν ξανά τους δρόμους σε Νεστάνη και Ευρώτα.
Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 11.00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους. Οι δε αγρότες της Λακωνίας έκλεισαν από τις 7.00 έως τις 8.00 το βράδυ τη γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.
Εν τω μεταξύ, επ’ αόριστον ήταν κλειστή από τους αγρότες η νέα εθνική οδό Κορίνθου – Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού, και η κυκλοφορία γινόταν από παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, έως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων.
Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από μπλόκα και φορείς της Πελοποννήσου αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού συζητήσαμε αναλυτικά τις προτάσεις που καταθέσαμε, για μια ακόμα φορά προσκρούσαμε στον τοίχο της κυβερνητικής αναλγησίας που ευθυγραμμίζεται με τους δανειστές και τα μνημόνια.
Στη συνάντηση κατεβήκαμε με χαμηλές προσδοκίες αναλογιζόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Για το λόγο αυτό τα αιτήματά μας συνδυάζονταν με προτάσεις.
Δυστυχώς η επικράτηση της συνηθισμένης λογικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, των εύκολων λύσεων υπερφορολόγησης και υπερχρέωσης του παραγωγικού τομέα, αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος.
Η επιτροπή μπλόκων και φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζήτησε διεξοδικά της απαντήσεις που μας έδωσε ο πρωθυπουργός. Σε αντίθεση με τις προτάσεις των μπλόκων -οι οποίες αποτέλεσαν φωνή βοώντος εν τη ερήμω –, ο πρωθυπουργός δεν απάντησε αποτελεσματικά στις θέσεις μας. Επιμένουμε στον αγώνα μας, στις προτάσεις μας και περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».
Α.Π.