Κοιτίδα ελευθερίας υπήρξε το βουνό του Ταϋγέτου κατά τα χρόνια της σκλαβιάς στους Οθωμανούς Τούρκους, καθώς και ορμητήριο για τους μαχητές στα χρόνια της Επανάστασης, με φωτεινές επάλξεις τα μοναστήρια του.
Την ανάδειξη του γεγονότος αυτού, καθώς και την απόδοση τιμής στους πεσόντες κατά τον Αγώνα του 1821 Γιαννιτσάνους, προσέφερε η εκδήλωση με τίτλο «Σάλπισμα Λευτεριάς», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Ελαιοχώρι.
Τη διοργάνωσε η Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας και με την υποστήριξη της ΚΕ «Φάρις».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε κάλεσμα οπλαρχηγών, τελέσθηκε εσπερινός στον οποίο ευλογήθηκαν τα όπλα των αγωνιστών και ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από μέλη του σχήματος «Συν 1 – Μιχάλης Τούμπουρος», που παρουσίασε δραματοποιημένο ένα συμβούλιο οπλαρχηγών της περιοχής, οι οποίοι προετοίμαζαν το επαναστατικό κίνημα κατά των Τούρκων, με σκοπό την απελευθέρωση της Καλαμάτας.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα προς όλους.
Πετυχημένο «Σάλπισμα Λευτεριάς» στο Ελαιοχώρι
Δείτε επίσης.
Το Αθλητικό Κέντρο στη βόρεια γειτονιά στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας
Δήμος Καλαμάτας: Στα 136.000 ευρώ ο προϋπολογισμός για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον στολισμό
Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ολοκληρώθηκε η τροποποίηση για ΒΙΠΕ, κόμβο Μεσσήνης και Δρακονέρι
Εργαστήρια Αγροτεχνολογικής Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού στην Οιχαλία με 1,9 εκατ. ευρώ
Απότομη προσγείωση για την Καλαμάτα – Έχασε 5-0 από τον Ολυμπιακό
ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας «Όχι στην κατάργηση της ΔΟΥ Καλαμάτας»
«Ψάξε μου Φθηνότερα»: Ένα «κλικ» εξοικονομεί σχεδόν 20 ευρώ σε καλάθι 31 προϊόντων
Μικρά για το Νοσοκομείο Καλαμάτας με αφορμή την επίσκεψη Σακελλαρίδη
Μαύρη Θύελλα 25.10.2026, 08:00
Ολυμπιακός -Καλαμάτα σήμερα σε ένα ακόμη ιστορικό παιχνίδι…
Ποδόσφαιρο 25.10.2026, 01:06
Πρώτη νίκη ο Τέλος Άγρας, ισοπαλία ο Μιλτιάδης, έχασε η Θουρία
Βόλεϊ 24.10.2026, 23:41
Υποτάχθηκε στον Παναθηναϊκό η Καλαμάτα ’80
Φόρτωση…











