Προσποιήθηκε τραπεζικό υπάλληλο και εξαπάτησε ηλικιωμένο


Άλλος ένας ηλικιωμένος εξαπατήθηκε στη Μεσσηνία από επιτήδειο, ο οποίος του παρουσιάσθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος. Το περιστατικό συνέβη την 1η Μαρτίου, στο Χατζή, όπου ένας άντρας παρουσιάσθηκε σε έναν 91χρονο ως τραπεζικός υπάλληλος. Έπεισε τον ηλικιωμένο ότι ο ανιψιός του έχει οφειλή και του απέσπασε το ποσό των 600 ευρώ. Από την έρευνα που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, αποδείχθηκε ότι  δράστης είναι ένας 40χρονος από την Αθήνα και σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον του για απάτη.
Στο μεταξύ, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Έλεγχοι και συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 743 άτομα, εκ των οποίων 588 ήταν ημεδαποί και 155 αλλοδαποί, καθώς και σε 573 οχήματα.
Προσήχθησαν 142 άτομα, από τα οποία 90 ήταν ημεδαποί και 52  αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σε όλη την περιφέρεια 56 άτομα.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 8 άτομα και ειδικότερα:
– Ένας 32χρονος, γιατί σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να έχει επάνω του δύο ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 2,4 γραμ. και ένα τσιγαριλίκι.
– Ένας 30χρονος, στο δρόμο Καλαμάτα – Αρεόπολη διότι κατείχε 6,9 γραμ. χασίς.
– Ένας 26χρονος, Ελβετός, γιατί επίσης στο δρόμο Καλαμάτα – Αρεόπολη, σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε να κατέχει 2,3 γραμμάρια χασίς σε μορφή σοκολάτας.
– Ένας 58χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Μεσσήνη, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 319 γραμμάρια λαθραίου καπνού και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
– Ένας 38χρονος τσιγγάνος, για καταδικαστική απόφαση που αφορά κλοπές.
– Μία γυναίκα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
– Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 252 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Β.Β.