Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τέσσερις νεαροί που διέπρατταν κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία


Μετά τη διαφωνία για προφυλάκιση τους κι ενώ η αστυνομία “αγκομαχά” για να εξασφαλίσει προσωπικό

Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα βρίσκονται μέχρι και την επόμενη εβδομάδα οι τέσσερις νεαροί, μέλη της συμμορίας που διέπρατταν κλοπές σε Μεσσηνία και Αρκαδία, καθώς υπήρξε διαφωνία χθες το απόγευμα μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή τους ή μη. Πρόκειται για δύο 19χρονους Έλληνες και δύο Βούλγαρους, 20 και 23 ετών. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να προφυλακισθούν, ενώ της ανακρίτριας να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Την τελική απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε αστυνομικοί (με το ήδη μειωμένο προσωπικό που έχει η Αστυνομική Διεύθυνση) θα αναλάβουν την φύλαξη των τεσσάρων νεαρών στα σπίτια τους.
Αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η οποία έχει να λάβει αυστηρά μέτρα και για τον αυριανό εορτασμό της 23ης Μαρτίου, στον οποίο θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή.

Πρωταγωνιστικό ρόλο οι ανήλικοι
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχει εξιχνιάσει μέχρι στιγμής 15 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε σπίτια, αυτοκίνητα, περίπτερα και καταστήματα στη Μεσσηνία και την Αρκαδία. Πρωταγωνιστικός, δε, ρόλος αποδίδεται σε δύο ανήλικα αδέλφια, 14 και 17,5 χρόνων, ο πατέρας των οποίων δικάζεται σήμερα στην Κυπαρισσία, καθώς τον Αύγουστο επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τη μητέρα τους και εν διαστάσει σύζυγό του.
Ο 14χρονος συνελήφθη μαζί με τους δύο Έλληνες και τους δύο Βούλγαρους, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς είναι ανήλικος, ενώ ο αδελφός του περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε. Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τέσσερις Έλληνες.
Παράλληλα, από την Αστυνομία συνελήφθη και η 32χρονη μητέρα των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων, αλλά αφέθηκε ελεύθερη.
Το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, ο 23χρονος Βούλγαρος και ο 14χρονος Έλληνας διέρρηξαν περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος, απ’ όπου αφαίρεσαν τσιγάρα και άλλα είδη καπνού, αξίας 4.000 ευρώ. Ήταν η δεύτερη φορά που έκλεβαν το συγκεκριμένο περίπτερο, το οποίο μάλιστα διέθετε και κάμερα ασφαλείας. Οι νεαροί, όμως, λάμβαναν τα μέτρα τους, καθώς χρησιμοποιούσαν κουκούλες “full face”.
Προχθές, ωστόσο, το προφίλ του ενός, αλλά και όχημα που χρησιμοποιούσαν, τους πρόδωσε και έτσι το Σάββατο το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο και τον 14χρονο, ενώ παρέδωσαν και μέρος των κλοπιμαίων.

Σωρεία κλοπών
Από εκεί και μετά, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και εξακριβώθηκε ότι οι δύο Βούλγαροι, οι δύο ανήλικοι, οι δύο 19χρονοι και ο 43χρονος είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, από τις 3/2/2016 έως και 15/3/2016, στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία, είχαν διαπράξει τις εξής κλοπές:
-Στις 3/2, στις 5/2 και στις 15/3 διέρρηξαν το ίδιο περίπτερο στη Μεσσηνη (στις 15/3 αποπειράθηκαν χωρίς να τα καταφέρουν) και αφαίρεσαν ζαχαρώδη προϊόντα, αξίας 120 ευρώ
-Στις 9/3 διέρρηξαν για πρώτη φορά το περίπτερο στην οδό Αρτέμιδος και αφαίρεσαν τσιγάρα και είδη καπνού, αξίας 1000 ευρώ
-Στις 13/3 διέρρηξαν τα γραφεία της ΔΕΥΑ στη Μεσσήνη και πήραν 70 ευρώ
-Στις 9-10/3 διέρρηξαν γραφείο τελετών στη Μεσσήνη, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι
-Στις 18/2 στην Καλαμάτα διέρρηξαν αυτοκίνητα και προσωπικά αντικείμενα, αξίας 1.000 ευρώ
-Στις 4-5/3 διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν προσωπικά έγγραφα
-Στις αρχές Μαρτίου στη Μεσσήνη διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα ραδιο CD
-Στις 15/2 διέρρηξαν περίπτερο στη Μεσσήνη και αφαίρεσαν ζαχαρώδη προϊόντα αξίας 150 ευρώ
-Στις 27-28/2 στη Μεσσήνη πήγαν σε χώρο που σταθμεύει τα αυτοκίνητά του ο Δήμος Μεσσήνης και αφαίρεσαν μπαταρίες αυτοκινήτων αξίας 3.000 ευρώ και πετρέλαιο αξίας 500 ευρώ
-Στις 25/2 διέρρηξαν σπίτι στη Μεγαλόπολη και πήραν κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ
-Στις 5/3 διέρρηξαν σπίτι στο Λεοντάρι Αρκαδίας και πήραν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ
-Στις 14/3 διέρρηξαν ένα ακόμα σπίτι στη Μεγαλόπολη και πήραν χρυσαφικά 5.000 ευρώ.
Συνολικά, από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει πράγματα που η συνολική τους αξία ξεπερνά τα 22.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη