Έφθασαν στην Καλαμάτα οι 41 μετανάστες (φωτογραφίες & βίντεο)


Λίγα λεπτά πριν της 11 το πρωί οι 41  μετανάστες που προέρχονται από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν την Ερυθραία και την Αίγυπτο,  έφθασαν στο λιμάνι της Καλαμάτας. Αυτή την ώρα μεταφέρονται στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, όπου ο Δήμος έχει προετοιμάσει το χώρο για να φιλοξενηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στην Καλαμάτα – Μηχανική βλάβη Δ/Ξ πλοίου στις Φλέβες 
Επιχείρηση διάσωσης σαράντα ένα (41) προσφύγων, πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το Φ/Γ EASTERN CONFIDENCE” σημαίας Φιλιππίνων.
Συγκεκριμένα, το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκε την 16/04/2016, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου, για εντοπισμό ακυβέρνητου ξύλινου σκάφους, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή ενενήντα πέντε  (95) ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου και ότι προέβη στην ασφαλή μετεπιβίβαση  σαράντα ένα (41) ατόμων.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, δρομολογήθηκε η μεταφορά των ανωτέρω με το εν λόγω Φ/Γ πλοίο στο λιμένα Καλαμάτας όπου κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα. Στη συνέχεια με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής,  αποβιβάστηκαν ασφαλώς με τη συνδρομή των Ε/Γ – Λαντζών “ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ. 274 και “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Κ. 307 οι ανωτέρω πρόσφυγες οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. 


Το πλοίο που περισυνέλεξε τους μετανάστες 5 ναυτικά μίλια μακριά απο την Ιταλία, βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Μεσσηνιακό κόλπο, έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας. Λάντζες βρίσκονται στο σημείο για να μεταφέρουν του 41, σύμφωνα με πληροφορίες, Αφγανούς και Σομαλούς μετανάστες, στο λιμάνι της Καλαμάτας και απο εκεί σε χώρο που έχει αποφασίσει ο Δήμος, πιθανότατα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες αρνούνται για την ώρα να επιβιβαστούν στις λάντζες,καθώς επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση


Αργά το απόγευμα του Σαββάτου ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου εξέπεμψε σήμα κινδύνου, αφού έμεινε ακυβέρνητο.

Στο σημείο έσπευσε πλοίο που έπλεε στην περιοχή και παρέλαβε περίπου 40 μετανάστες.
Οι 40 μετανάστες, άγνωστης μέχρι στιγμής εθνικότητας, το πρωί θα φθάσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και θα φιλοξενηθούν, ενώ εδώ και ώρες έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να ετοιμαστεί ο χώρος που θα φιλοξενηθούν.

https://youtu.be/gBTQqRRN4Rc

https://youtu.be/fJJifN3byos

https://youtu.be/5tUATkbnCDY