Αποχή από τους ελέγχους σε σφαγεία, τελωνεία, εσωτερική εγχώρια αγορά κ.α. ξεκινούν από τις 22 Απριλίου και μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου.
Εν όψει της πασχαλινής εορταστικής περιόδου, μιας και στις 25 του μήνα ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, εάν οι γεωτεχνικοί συνεχίσουν την απεργία, θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στην αγορά.
 
Νομοσχέδιο για συνεταιρισμούς
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η απόφαση αυτή έρχεται με αφορμή, αφενός, το γεγονός ότι στο νόμο 4354/2015 (μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων) καταργείται η εκτός ωραρίου, εξαιρέσιμες Κυριακές και αργίες, αποζημίωση ελέγχων και, αφετέρου, το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των γεωτεχνικών που συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση των γεωτεχνικών αναφέρονται τα εξής:
«Σας διαβιβάζουμε το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς που κατατέθηκε στη Βουλή και μας το απέστειλαν, χωρίς να περιλαμβάνει κανένα από τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των γεωτεχνικών που τέθηκαν και συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή μας με την πολιτική ηγεσία.
Περιλαμβάνει, όμως, προνομιακές ρυθμίσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ σε αντικείμενα που ασκούν και οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου, καθώς και ίδρυση νέων Ν.Π.Ι.Δ. άνευ αντικειμένου.
 
Αποχή
Αποκορύφωμα της αναλγησίας που δείχνει η σημερινή κυβέρνηση απέναντι στους γεωτεχνικούς είναι ότι με τις διατάξεις του Νόμου 4354/2015 (μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων) κατήργησε την εκτός ωραρίου, εξαιρέσιμες Κυριακές και αργίες, αποζημίωση ελέγχων, ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλουν οι ιδιώτες.
Ύστερα από όλα αυτά δε μας μένει άλλος δρόμος από την κήρυξη απεργίας –αποχής από τους ελέγχους (Σφαγεία, Τελωνεία, Εσωτερική Εγχώρια Αγορά κλπ.), από 22-4-2016 και μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Της Βίκυς Βετουλάκη 

Απόλαυση
Απόλαυση

Τα πιο σχετικά.