Από κοινού κινήσεις Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης για το ζήτημα της τιμής της πατάτας


Τυχαία συνάντηση Αλειφέρη – Τσώνη σε συσκευαστήριο της Μεσσήνης

Την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, συνάντησε τυχαία, κατά την επίσκεψή του σε συσκευαστήριο της περιοχής, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης. Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Μπλάνας και όλοι από κοινού συζήτησαν το πρόβλημα που ανέκυψε με την τιμή της πατάτας.
Σε επικοινωνία μας με το δήμαρχο Μεσσήνης, ο Γιώργος Τσώνης μάς δήλωσε ότι, αν και ο Δήμος έγκαιρα, πριν από 1,5 μήνα, επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δεσμεύσεις που πήρε, δυστυχώς, δεν υλοποιήθηκαν.
«Αυτή τη στιγμή ο χρόνος είναι λίγος και δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα, θα γίνουν κάποιες κινήσεις από κοινού με την Περιφέρεια για να μπουν και οι σωστές βάσεις, ώστε να μην αντιμετωπιστούν παρόμοια προβλήματα τα προσεχή χρόνια» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.
Για το ίδιο ζήτημα, μιλώντας στο «Θάρρος» η κα Αλειφέρη, μας ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με εμπόρους, προέδρους των συνεταιρισμών, παραγωγούς και συσκευαστές για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την τιμή της πατάτας.
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι, αν και ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, λόγω του ήπιου χειμώνα, για τους πατατοπαραγωγούς, δυστυχώς λόγω αρκετών συγκυριών (εισαγωγές, ταυτόχρονη παραγωγή σ’ άλλα μέρη της Ελλάδας κ.ά.) η τιμή δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα που θα επιθυμούσαν.
Πρόθεσή της είναι να καλέσει σύντομα σε διαβούλευση όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφασισθούν οι κινήσεις που μπορεί να γίνουν αυτή τη στιγμή, μιας και είναι δύσκολο να ρυθμιστεί τώρα η αγορά. Σκοπός της είναι, όμως, να μπουν σωστά τα “θεμέλια” για τις επόμενες χρονιές, ώστε να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία ανάλογα μελλοντικά προβλήματα, αναλογιζόμενοι παράλληλα, όλοι οι φορείς του αγροτικού τομέα, τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. 

Του Κώστα Γαζούλη