Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί στην Ελλάδα


Σκληρή “επίθεση” στην κυβέρνηση -Στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την ομιλία του στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, προσφέροντας παράλληλα την στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί στον τόπο, ο κ. Τσίπρας ζει σε έναν φανταστικό τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι όλη η κυβερνητική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ εξανέμισε τα οφέλη που είχαν αποκομίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Κάνοντας αναφορά στα δικά του πεπραγμένα είπε ότι «Εμείς πετύχαμε πραγματικό πλεόνασμα, χωρίς να κλείσουν οι τράπεζες». Αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας ότι «εμείς ελέγχαμε τα σύνορα, ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε μετανάστες και πρόσφυγες». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η αριστερά του κ. Τσίπρα μετέτρεψε την αριστεία σε στίγμα, ο βασιλιάς της αριστεράς είναι γυμνός».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η ΝΔ προσφέρει πραγματική ελπίδα στην ελληνική κοινωνία και απευθύνεται στους δημιουργικούς ανθρώπους του τόπου, σε αυτούς που δεν θέλουν να ζούμε με δανεικά σε αυτούς που διατηρούν την ελπίδα και πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει. «Εμείς υπηρετούμε το αύριο, αυτούς τους δημιουργικούς πολίτες και κυρίως τους νέους που θέλουν να προκόψουν στον τόπο τους είχα στην σκέψη μου και στην καρδιά μου, γι αυτούς βρέθηκα στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Μιλώντας για την παρούσα ηγεσία του κόμματος είπε ότι «ο Κυρικάκος Μητσοτάκης  εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης και ξέρει να το κάνει, ηγείται του αγώνα να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο από την εξουσία» και διαβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηγηθεί της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας σύντομα.

Είπε ακόμη ότι ο τόπος χρειάζεται οξυγόνο, -που είναι και το σύνθημα του Συνεδρίου-, ότι η παράταξη της ΝΔ είναι πραγματικό οξυγόνο για την χώρα και αποτελεί την  εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 

Κλείνοντας ανέφερε: «Χαιρετίζω το 10 συνέδριο, συνέδριο οριστικής νίκης κατά του λαϊκισμού, συνέδριο ενότητας πέρα από τα κομματικά μας σύνορα, συνέδριο ελπίδας για όλους. Καλή ανάσταση». 

Πηγή: Protothema.gr