«Γυναικεία υπόθεση» η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία


Η Νατάσσα Κυριακοπούλου θα αντικαταστήσει τον Περικλή Μαντά ύστερα από 6 χρόνια στη ΝΟΔΕ
 
 Η Νατάσσα Κυριακοπούλου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία και αυτή που θα αντικαταστήσει τον Περικλή Μαντά, ύστερα από 6 χρόνια.
Όπως αναμενόταν, και ήταν επιθυμία και των περισσότερων στελεχών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, η υποψηφιότητά της, που έτυχε και μεγάλης απήχησης τόσο από το εκλεκτορικό σώμα όσο και από τη βάση του κόμματος, ήταν και η μοναδική, καθώς αργά προχθές το βράδυ και οι τρεις μέχρι πρότινος ενδιαφερόμενοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους.
Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν αναφέρουν ως βασικό λόγο την «ενότητα» της παράταξης για την απόφασή τους να αποσύρουν τη υποψηφιότητά τους.
Αρχικά απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «[…] Παραχωρώ έδαφος, έχοντας παραταξιακή συνείδηση και πνεύμα ενότητας. Εξάλλου, το ιστορικό μου βεβαιώνει ότι δεν έχω τάσεις θεσιθηρίας. Στέκομαι σε μια τέταρτη επιλογή ή ακόμα και πέμπτη, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να ενισχύσει το “συλλογικώς σκέπτεσθαι” και το “αιτιακώς επιχειρείν”. Έτσι πιστεύω πως βοηθάμε την παράταξη και το νέο μας πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη».
Λίγο αργότερα απέσυρε την υποψηφιότητά του και ο Παναγιώτης Σκιαδόπουλος, που εξέφρασε μια πικρία, καθώς είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον νωρίτερα από κάθε άλλον για τη θέση. Παράλληλα, τόνισε την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο της Νατάσσας Κυριακοπούλου. Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Σκιαδόπουλος αναφέρει: «Αναγνωρίζοντας ότι τέσσερις υποψηφιότητες για την ίδια θέση είναι πολλές και δε διευκολύνουν τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, καθώς και την ενότητα του κόμματος, την οποία κάποιοι επιβουλεύονται, πήρα τη δύσκολη προσωπική απόφαση να αποσύρω το ενδιαφέρον μου, αν και ίσως να ήμουν ο τελευταίος που θα έπρεπε να το κάνει. Η απόσυρση του ενδιαφέροντός μου για την προεδρία της ΝΟΔΕ δε συνδυάζεται και με την αναστολή της ενεργής μου δράσης στο κόμμα, η οποία θα παραμείνει αμείωτη, σαν μια πράξη ευθύνης απέναντι σε όλα τα στελέχη και μέλη που με τίμησαν με τη στήριξή τους.
Η παραταξιακή μου συνείδηση και η έγνοια μου για την ενότητα του κόμματος, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, μου υπαγορεύουν να σταθώ στο πλευρό της φίλης και συναγωνίστριας Νατάσσας Κυριακοπούλου και να της παρέχω την πλήρη στήριξή μου».
Τελευταίος και εκφράζοντας τη στενοχώρια του, αλλά και την πικρία του, απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Παναγιώτης Τζαβάρας. «Είμαι στεναχωρημένος, διότι αναγκάζομαι να απογοητεύσω όλους όσοι στάθηκαν με εντιμότητα δίπλα μου και πίστεψαν σε εμένα και στο στόχο μας, που ήταν να οδηγηθούμε στη γιορτή της δημοκρατίας, τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και να τις κερδίσουμε. Κι εγώ, αλλά και όλοι όσοι στάθηκαν δίπλα μου, είμαστε ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ως γνήσιοι αγωνιστές της παράταξης αναγκαζόμαστε να υπαναχωρήσουμε, προκειμένου να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη συνοχή και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε, ούτε για μια στιγμή δεν είδαμε σαν εχθρούς τους υπόλοιπους (ανεπίσημους) διεκδικητές της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Και με τους τρεις, με όλους εσάς και με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα αγωνιστούμε στο ίδιο μετερίζι για την ανατροπή του λαϊκισμού και της επικινδυνότητας που πρεσβεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πάντα σταθερός στις αρχές και στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ενώ κλείνει με υστερόγραφο: «Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε (Μολιέρος)», αφήνοντας χώρο για πολλές ερμηνείες.
Η μοναδική υποψηφιότητα της Νατάσσας Κυριακοπούλου είναι πιθανό να οδηγήσει και σε απευθείας ανακήρυξή της ως προέδρου της ΝΟΔΕ, χωρίς καν να στηθούν κάλπες, κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό, όταν υπάρχει ένας και μοναδικός υποψήφιος. Όλα αυτά θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.
Μέλημα όλων πλέον στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι να «επουλωθούν» το συντομότερο οι πληγές που αφήνουν πάντα οι εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι ραγδαίες και ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Ύστερα και από την πρόσφατη ανάδειξη της Άντζελας Σκλήκα στην Τ.Ο της Καλαμάτας, τα ηνία της κομματικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία αναλαμβάνει το «ασθενές φύλο», το οποίο όμως προσδοκά να αποδειχθεί «σκληρό καρύδι» για τους πολιτικούς αντιπάλους της Νέας Δημοκρατίας.
 
Του Κώστα Γαζούλη