Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στον Ι. Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πύλο (φωτογραφίες)


Στο τόπο καταγωγής του, την  Πύλο βρίσκεται όπως κάθε χρόνο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Το πρωί της Μ. Παρασκευής, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε  το σημαντικό ναό και μνημείο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο, το οποίο αποκαταστάθηκε με χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε επί Υπουργίας του το 2008. Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για το έργο που ολοκληρώθηκε και ο υπάλληλος της αρχαιολογικής υπηρεσίας, Δημήτρης Πανοσκάλτσης.

Τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο πολιτευτής του Νομού Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος τη Τ.Ο. της ΝΔ στην Καλαμάτα Άντζελα Σκλήκα καθώς και αρκετά ακόμα στελέχη της ΝΔ στη Μεσσηνία αλλά και φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού από όλη τη Μεσσηνία. Μετά την επίσκεψη στο Νιόκαστο, ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στη κεντρική πλατεία της Πύλου, όπου συνάντησε φίλους και γνωστούς. 

Το βράδυ αναμένεται να ακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο ενώ αύριο, Μεγάλο Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναχωρήσει με προορισμό το Ναύμπλιο όπου θα κάνει Ανάσταση. 

Φωτογραφίες: Κώστας Καραλής