Η Νατάσα Κυριακοπούλου και επίσημα νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας


Τέλος, και επίσημα, έλαβε χθες το βράδυ, το “σήριαλ”, που για περίπου ένα μήνα μας απασχόλησε με την ανάδειξης του νέου προέδρου στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Ύστερα από εισήγηση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έγινε χρήση του άρθρου που επιτρέπει την ανακήρυξη της μοναδικής υποψηφιότητας,  χωρίς να στηθούν κάλπες, όπως συνέβη και σε αρκετούς ακόμα νομούς σ’ όλη τη χώρα.
 
Από την ημέρα που ο Περικλής Μαντάς έκανε γνωστό,  ότι δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος και αποφάσισε να αποχωρήσει από αυτή  τη θέση, ύστερα από 6 χρόνια, αρκετά ονόματα ακούστηκαν και διάφοροι “κύκλοι” προσπάθησαν να “προωθήσουν” τους εκλεκτούς τους , στην “προβληματική διαδικασία”, κατά γενική ομολογία, με την “έμμεση” εκλογή από τη βάση. Τελικά, φθάσαμε στη μια και μοναδική υποψηφιότητα της υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας και προέδρου της Νομαρχικής Επιτροπής του ΤΕΕ στη Μεσσηνία Νατάσας Κυριακοπούλου. Η λύση αυτή φαίνεται πως , ήταν επιθυμία αρκετών στελεχών,  τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο, καθώς ήθελαν να αποφύγουν την “εσωστρέφεια” εν μέσω μιας ρευστής πολιτικής κατάστασης, ενώ στο πρόσωπο της Νατάσας Κυριακοπούλου, βρήκαν όλα αυτά τα “χαρακτηριστικά” που αναζητούσαν.  Όπως αυτά της απήχησης στην κοινωνία, της ανανέωσης, της ενότητας αλλά και του “συμβολισμού” ότι μια γυναίκα αναλαμβάνει τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά, στο “γαλάζιο κάστρο” της Μεσσηνίας.

Δήλωση
Η ίδια, σε δήλωση της στο “Θάρρος” ανέφερε: “Ευχαριστώ όλους όσους από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την υποψηφιότητα μου. Θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις,  ώστε να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης που μου έδειξε η Νομαρχιακή Συνέλευση, τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. Προτεραιότητα μου αποτελεί, το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και τους νέους αλλά και η συσστράτευση μου στον αγώνα του προέδρου της παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι στον λαϊκισμό και τη μιζέρια, στον αγώνα υπέρ της υπευθυνότητας, του ρεαλισμού και της ειλικρίνειας στην πολιτική. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια καλύτερη μέρα για τη Μεσσηνία, την παράταξη αλλά κυρίως για τη χώρα.”
 
Όσον αφορά στις δικαιολογημένες ,εν μέρει, πικρίες που άφησε η απόσυρση των τριών ενδιαφερομένων την τελευταία στιγμή, αυτές φαίνεται πως “επουλώθηκαν” γρηγορότερα του αναμενομένου, καθώς η ανήθικη και χυδαία επίθεση που δέχθηκε η Νατάσα Κυριακοπούλου, φαίνεται πως είχε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επιθυμούσαν οι “εμπνευστές” της,  καθώς  συσπείρωσε σύσσωμα όλα τα στελέχη και τους παράγοντες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το πρόσωπο της ενώ παράλληλα απέδειξε και τη δυναμική αυτής της υποψηφιότητας, όπως εκτιμούν αρκετά στελέχη του κόμματος. 

Του Κώστα Γαζούλη