Κατηγορούμενες για εμπορία ανθρώπων οι τσιγγάνες που έστελναν τα ανήλικα για επαιτεία


Την κακουργηματική κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων και μάλιστα ανηλίκων, αντιμετωπίζουν οι δύο τσιγγάνες, μάνα και κόρη, που συνελήφθησαν να βάζουν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν.
Χθες το πρωί τούς απαγγέλθηκε η κατηγορία από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημ. Σταύρου και παραπέμφθηκαν στην κυρία ανάκριση. Αμφότερες ζήτησαν και πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθούν σήμερα το πρωί για την πράξη τους.
Η Αστυνομία τον τελευταίο καιρό είχε συνεχώς πληροφορίες ότι δύο τσιγγάνες πάνε μικρά παιδιά έξω από πολυκαταστήματα και τα βάζουν να ζητιανεύουν. Έπειτα από έρευνες εντοπίσθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στην οδό  Φιλελλήνων, έξω από σούπερ μάρκετ.
Οι δύο γυναίκες, 48 και 18 ετών, έφθασαν στο σημείο με τις κόρες τους, 10 και 3 ετών και τους έδωσαν οδηγίες να πάνε στην είσοδο του καταστήματος και να ζητούν χρήματα. Αυτές απομακρύνθηκαν λίγο, αλλά πάντα σε σημείο απ’ που είχαν οπτική επαφή με τα ανήλικα.
Όταν τα μικρά εξασφάλιζαν από πολίτη κάποιο μικρό χρηματικό ποσό, πήγαιναν κατευθείαν στις δύο γυναίκες, τους έδιναν τα χρήματα και επέστρεφαν στην είσοδο του καταστήματος για να συνεχίσουν. Το ίδιο ακριβώς συνέβη αρκετές φορές, μέχρι που επενέβησαν αστυνομικοί και συνέλαβαν τις δύο γυναίκες. Μάλιστα, στην κατοχή της 48χρονης βρήκαν 69 ευρώ.
Β.Β.