Κυκλοφοριακό… «χάος» στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Κυκλοφοριακό… «χάος» στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Τα προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία της Κυπαρισσίας από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη έθεσε προχθές στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος.
Κατά τη συζήτηση, δε, του θέματος… «χάος» επικράτησε στο Σώμα με όσα ακούστηκαν! «Ένα χρόνο πριν, Πάσχα ήταν, είχα θέσει θέμα για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της Κυπαρισσίας. Είχε απαντήσει τότε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος “ας το αφήσουμε να περάσει το Πάσχα, να το δοκιμάσουμε σε ηπιότερες μορφές κυκλοφοριακής συμφόρησης της πόλης”. Πέρασε το καλοκαίρι, έρχεται το Πάσχα σε λίγες μέρες και αν καθίσετε στο κεντρικό καφενείο της Κυπαρισσίας, κάθε μέρα βρίζει ο κόσμος από την ταλαιπωρία του ΚΤΕΛ, καθώς δε μπορούν να στρίψουν από το μποτιλιάρισμα. Υπήρχε μελέτη πληρωμένη. Είχατε πει, επίσης, ότι υπάρχουν οι ταμπέλες και είναι έτοιμες. Είχε, επίσης, προσφερθεί, και είχαμε εκφράσει τις ευχαριστίες μας, ο κ. Τσιμπλής να τις τοποθετήσει ο ίδιος. Ερωτώ, λοιπόν, συγκεκριμένα: Είναι δυνατόν μέχρι το Πάσχα να λήξει αυτή η ντροπή για την πόλη;».
Απαντώντας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε: «Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας, να πάρεις την έγκριση νομιμότητος, ως καινούργια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν έχει έρθει και ο άλλος να πας να τα τοποθετήσεις αύριο το πρωί χωρίς την έγκριση νομιμότητος και ο Δήμος θα ’ναι υπόλογος για κάθε ατύχημα που θα γίνεται στην επικράτεια του οικισμού της Κυπαρισσίας…».
Παρεμβαίνοντας ο κ. Μπακούρος, φανερά αγανακτισμένος, τόνισε: «Δε θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε. Οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων δεν κρίνονται ως προς τη σκοπιμότητα. Κρίνονται ως προς τη νομιμότητα. Και ξέρει ο καθένας, μετά την παρέλευση δεκαπενθημέρου (σ.σ. από την αποστολή για έλεγχο και έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση) θεωρούνται νόμιμες οι αποφάσεις. Το ξέρει και ο τελευταίος σύμβουλος…».