Παρουσίαση βιβλίου αύριο “…στο κύμα”


Ο Πολιτιστικός Αντίλογος, οι εκδόσεις Κλειδάριθμος και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Καλαματιανού συγγραφέα, Φώτη Κατσιμπούρη, «Μάργω, φως και φωτιά», αύριο Σάββατο, 16 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο καφέ “…στο κύμα” στην παραλία της Καλαμάτας.  
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα, με ανθρωπολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις, στο οποίο το φυσικό και το μεταφυσικό εμπλέκονται αλλόκοτα κάτω από τη μαγική παρουσία και την επιρροή της Μάργως.
Ο Φώτης Κατσιμπούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Η λογοτεχνία του φανταστικού τον ελκύει ως συγγραφέα και αναγνώστη, και γι’ αυτόν η συγγραφή κάθε νέου βιβλίου είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που αρχίζει με τη γοητευτική φάση της έρευνας –ιστορικής, γεωγραφικής, λαογραφικής–, η οποία συνεχίζεται και κορυφώνεται με την απρόβλεπτη, ακόμα και για τον ίδιο, ανάπτυξη της μυθοπλασίας.
Έχουν εκδοθεί τα μυθιστορήματά του: Ο Σκιοφύλακας (Διόπτρα, 2005), Ο Όρκος (Ωκεανός, 2011), μια μυθιστορηματική αναδημιουργία της παραλογής του Νεκρού Αδερφού, και Ανάμεσα σε δυο Αγγέλους (Ωκεανός, 2012), τα οποία απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από αναγνώστες και συγγραφείς.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και συντάκτρια του blog “στην πρέσσα” (stinpressa.blogspot.gr), η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη και ο συγγραφέας.