Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία μιλούν για την “επόμενη” μέρα του συνεδρίου


Να δώσει «οξυγόνο» στην Ελλάδαεπιθυμεί η Νέα Δημοκρατία μετά το συνέδριο

synedriooooo.jpg
(Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η συμμετοχή στο συνέδριο)

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή, αλλά και επισφράγισμα της κυριαρχίας του νέου προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Κατά γενική ομολογία, ξεπέρασε σε συμμετοχή κάθε προσδοκία, στοιχείο που μαρτυρά, κατά πολλούς, ότι το κόμμα βρίσκεται σε «τροχιά» εξουσίας. Παράλληλα, ψηφίστηκαν όλες οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό και παρουσιάσθηκαν επιγραμματικά 25 προτάσεις, που αποτελούν υλοποίηση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει το κόμμα σε 111 ημέρες.
Ουσιώδεις εσωτερικές αντιθέσεις δεν εκφράστηκαν στη διάρκεια του συνεδρίου, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, ενώ όλοι σχεδόν οι ομιλητές, τόσο από το κεντρικό βήμα όσο και από τις παράλληλες εκδηλώσεις, συνέβαλαν στην ενότητα της παράταξης, στηρίζοντας, χωρίς αστερίσκους, τη νέα ηγεσία.

Αντώνης Σαμαράς
samaras synedrio.jpg
(Αποθεώθηκε κατά την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς)
 
Ενωτικός, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και δηλώνοντας έμπρακτη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στο δρόμο της ανάπτυξης», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του πρώην πρωθυπουργού.
«Σήμερα ηγείται του αγώνα μας να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο. Και αύριο ως πρωθυπουργός θα ηγηθεί αυτής της μεγάλης πορείας, της μεταρρυθμιστικής, της χώρας», συμπλήρωσε εμφαντικά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος να σημειωθεί ότι «αποθεώθηκε» από το κοινό, στην κατάμεστη αίθουσα, μετά την ομιλία του.

Κυριάκος Μητσοτάκης
mitsotakas.jpg
(O Κυριάκος Μητσοτάκης, με την επιτυχία του συνεδρίου, επισφράγισε την κυριαρχία του στη Νέα Δημοκρατία)
Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι στο συνέδριο επισφραγίστηκε η απόλυτη προσωπική κυριαρχία του, τόσο σε οργανωτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την ομιλία του, που έκλεισε και τις εργασίες του συνεδρίου, εξαπέλυσε την πιο σφοδρή επίθεση που έχει κάνει, επί των ημερών του, προς την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητά του να αναλάβει τις τύχες της χώρας.
«Ακόμη και τώρα, εμείς μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την ασφυξία και το τέλμα και να την απαλλάξουμε από τη θηλιά της επιτήρησης των δανειστών μας στα επόμενα χρόνια», τόνισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας παράλληλα το δικό του θετικό μήνυμα για έξοδο από την κρίση: «Απέναντι στο λαϊκισμό της κωλοτούμπας προτάσσουμε το ρεαλιστικό όραμα ενός νέου πατριωτισμού. Απέναντι στην ανικανότητα του φραπέ και της ήσσονος προσπάθειας, προτάσσουμε τη σοβαρότητα και την εργατικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Τοπικά στελέχη
synedrio messinia2.jpg
(Η «ομάδα» της Δημοτικής Αρχής έδωσε το παρών στο συνέδριο, ενώ μαζί τους βρέθηκε και η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νατάσα Κυριακοπούλου)

Το «Θάρρος» επικοινώνησε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία που έδωσαν το «παρών» στο 10ο Τακτικό Συνέδριο, τα οποία και τοποθετήθηκαν για όσα αποκόμισαν από τις εργασίες του, αλλά και για το πώς «βλέπουν» την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας
«Συνέδριο ανανέωσης, με τεράστια συμμετοχή και έξω από τα συνηθισμένα»
nikasmitsotakis.jpg

«Το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα συνέδριο μακριά απ’ όσα είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα, όπου ο κόσμος απλά πήγαινε να ακούσει την ομιλία του αρχηγού και να αποχωρήσει…
Σε αυτό το συνέδριο υπήρχε τεράστια συμμετοχή, όλες τις ημέρες και ώρες, καθώς και σ’ όλα τα θεματικά πάνελ, που διοργανώθηκαν με άψογο τρόπο.
Γενικότερα ήταν πολύ όμορφος ο τρόπος διεξαγωγής του και δε συγκέντρωσε αμιγώς κομματικό ενδιαφέρον, αλλά ήταν ανοικτό ευρύτερα στην κοινωνία. Ο λόγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν συναινετικός και επικεντρώθηκε στη λογική και στην αλήθεια, μακριά από τα “ψέματα” που έχουν χορτάσει οι πολίτες…
Η επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον της χώρας. Ο κόσμος έχει κουραστεί από το ψέμα και τις “φρούδες” ελπίδες… Η Νέα Δημοκρατία ανανεωμένη, παραμένει ο μεγαλύτερος κομματικός πόλος για τη χώρα και η κοινωνία θα κρίνει το πόσο σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει ξανά αυτόν τον τόπο…
Αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της πατρίδας μας και το οποίο η Νέα Δημοκρατία πάντα προέτασσε».

Μίλτος Χρυσομάλλης, πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
«Για να αναπνεύσει και η χώρα οξυγόνο πρέπει η καταστροφική κυβέρνηση να φύγει… χθες»
miltosss.jpg

«Όπως απέδειξαν οι ομιλίες τόσο του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία κήρυξε ανένδοτο, ώστε να φύγει το συντομότερο η πιο καταστροφική κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας.
Παράλληλα, με την επιτυχία του συνεδρίου, τις 25 κυβερνητικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν σ’ αυτό, αλλά και την ψήφιση του νέου καταστατικού, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της χώρας το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα που όλοι αναγνωρίζουν και δικαιώνουν τα επιτεύγματα των 2,5 χρόνων διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ανανεωμένη και με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η μοναδική αξιόπιστη και υπεύθυνη λύση για τη χώρα. Η Ελλάδα αλλά και οι πολίτες δεν αντέχουν ούτε μια ημέρα ακόμα την ανευθυνότητα και το ψέμα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο για να αναπνεύσει η χώρα το “οξυγόνο” που χρειάζεται για να επιβιώσει».

Νατάσα Κυριακοπούλου, πρόεδρος ΝΟΔΕ
«Η Νέα Δημοκρατία, ανανεωμένη, παραμένει η μοναδική αξιόπιστη λύση για τη χώρα»
natasa1.jpg

«Στο 10 Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επισφραγίστηκε η θέληση και στόχευση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να ανορθώσει και να αναμορφώσει την Ελλάδα. Στις 10 Ιανουαρίου δεσμεύτηκε ότι σε 111 ημέρες θα άλλαζε τη Νέα Δημοκρατία και το πέτυχε. Θεσμοθετήθηκαν καινοτομίες, όπως η θητεία στον πρόεδρο, μικρότερα όργανα, διαφάνεια στα οικονομικά, λογοδοσία στα μέλη μας, αξιολόγηση παντού. Επίσης, στο συνέδριο έγινε η παρουσίαση από τον Κωστή Χατζιδάκη του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης. Ενός συγκεκριμένου, τεκμηριωμένου και αξιόπιστου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης. Είναι φανερό ότι το μείγμα της δικής μας πολιτικής περιλαμβάνει κοστολογημένες δράσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, προσελκύουν επενδύσεις, αυξάνουν τον εθνικό πλούτο, χτίζουν μια σύγχρονη εκπαίδευση και έτσι καθιστούν και πάλι την Ελλάδα αξιόπιστη και δυνατή.
Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί το σύνολο των πολιτών που θέλουν η Ελλάδα να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, που επιδιώκει την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την αριστεία και την αξιοπιστία».

Περικλής Μαντάς, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου
«Η τεράστια συμμετοχή έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε “τροχιά” εξουσίας»
mantasperiklis.jpg

«Στο συνέδριο η συμμετοχή θύμιζε εποχές παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά εντυπωσιακή, στοιχείο που αποδεικνύει ότι το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά εξουσίας. Επίσης, το ζητούμενο όλων, η ενότητα, επισφραγίστηκε στο συνέδριο, κάτι που φαίνεται και στην εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις. Αρκετά σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι υπήρχαν συντεταγμένες ημερίδες και με μεγάλη συμμετοχή, για την αυτοδιοίκηση, τα αγροτικά θέματα κ.ά. Ακόμη, πέρασαν οι καταστατικές αλλαγές που φέρνουν 5ετή θητεία μέχρι και στον πρόεδρο του κόμματος.
Η ανανέωση ξεκίνησε και εύχομαι να φθάσει έως τη βάση. Εάν υλοποιηθούν όλα αυτά, σίγουρα θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία.
Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον, στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ να φύγει το συντομότερο, γιατί κάθε μέρα κάνει και μεγαλύτερο κακό στη χώρα… Ήδη δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία κυριαρχεί και φαίνεται ότι το κλίμα αλλάζει και στην κοινωνία. Άλλωστε, με τις 25 κυβερνητικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι είναι έτοιμη να πάρει το συντομότερο το “τιμόνι” της χώρας ξανά στα χέρια της».

Αντωνία Μπούζα, περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στην εσωστρέφεια»
mpoyza.JPG

«Οι προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και τα εσωκομματικά “παιχνίδια” φάνηκαν ήδη από τις ενέργειές του, με όσα συνέβησαν στην ΟΝΝΕΔ, και τις οποίες επικροτώ.
Η σημερινή κατάσταση στην κοινωνία επιβάλλει στη Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει τις παθογένειες και τις αδυναμίες που είχε, να πάψει να λειτουργεί μέσα από “κλίκες” και “παρέες” και να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια της, το συντομότερο. Το συνέδριο με τη μεγάλη συμμετοχή, τις αλλαγές στο καταστατικό, αλλά και τις 25 κυβερνητικές προτάσεις, έβαλε τις βάσεις για όλα τα παραπάνω.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί ένα νέο κόμμα, που ο κόσμος θα “αγκαλιάσει”. Η ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία πρέπει τώρα να ξεπεράσει το φάσμα των ιδεών, και να πείσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, με γνώμονα πάντα την αλήθεια. Οι πολίτες έχουν πάψει να αναπνέουν οξυγόνο από τον “ολοκληρωτικής” αντίληψης συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κυβερνά τον τόπο. Με ξεκάθαρη πολιτική, όλα στο “φως” και μακριά από τα ψέματα που κούρασαν τον κόσμο, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επανέλθει το συντομότερο στην εξουσία για το καλό της πατρίδας μας».

Του Κώστα Γαζούλη