«Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων» την Πέμπτη


Το «Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Hayao Miyazaki, θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο την προσεχή Πέμπτη στις 9.15 το βράδυ.
Η ταινία ανοίγει παρουσιάζοντας ένα δεκάχρονο κοριτσάκι, την Chihiro. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τους γονείς της χάνει το δρόμο της, καταλήγοντας σε μία φανταστική διάσταση, όπου διάφορα πνεύματα και πλάσματα της ιαπωνικής μυθολογίας μαζεύονται για να χαλαρώσουν. Εκεί, ανήμπορη να επιστρέψει μόνη της στον πραγματικό κόσμο, με τη βοήθεια του Haku, μπλέκεται σε απίστευτες καταστάσεις.
Η ταινία αποτελεί την πιο γνωστή ταινία του Ιάπωνα δημιουργού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μετρ του animation. Συνδυάζοντας έντονες εικόνες, ξεκαρδιστικές αλλά και λυπητερές καταστάσεις, με μουσική συνοδεία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Τόκυο, ο θεατής ταξιδεύει σε ένα φανταστικό κόσμο. Εκεί, τα μηνύματα που θέλει να περάσει η ταινία, μεταξύ των οποίων το ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωση, η κατάσταση της σύγχρονης κοινωνίας και η οικολογική συνείδηση παρουσιάζονται με ευχάριστο και ευκολονόητο τρόπο.
Το Spirited Away συγκαταλέγεται στις 100 ταινίες που κάποιος πρεπει να δει πριν από την ηλικία των 14, και έχει κερδίσει μεταξύ άλλων: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (2003), Χρυσή Αρκούδα Φεστιβάλ Βερολίνου (2002), Βραβεία Καλύτερης Ταινίας & Καλύτερης Μουσικής Ιαπωνικής Ακαδημίας (2002), καθώς επίσης πλήθος βραβείων σε Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανά τον κόσμο.
Είσοδος: 4 ευρώ, είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.