16ος Γύρος Καλαμάτας: Πιο μαζικός από ποτέ και άψογος όπως πάντα (φωτογραφίες)


Με πιο μαζική συμμετοχή από ποτέ και άψογος οργανωτικά όπως πάντα ο 16ος Γύρος Καλαμάτας χαράχθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις στη μνήμη και την καρδιά όσων συμμετείχαν χθες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αφήνοντας …ίχνη ζήλειας σ’ όσους δίστασαν να πάρουν μέρος στην εκκίνηση, αλλά σίγουρα έδωσαν δέσμευση στον εαυτό τους για του χρόνου…
Η μεγάλη δρομική γιορτή της πόλης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 23 Απριλίου δικαιώνοντας τις προβλέψεις των διοργανωτών για νέο ρεκόρ συμμετοχών. Στην πανέμορφη διαδρομή των 10 χλμ. από την κεντρική πλατεία, Αριστομένους, λιμάνι και Ναυαρίνου με επιστροφή έλαβαν μέρος περίπου 850 δρομείς και βαδιστές, με τους τελευταίους να αναδεικνύονται σε νέα δύναμη, καθώς ήταν περίπου οι μισοί του συνόλου. Εκατοντάδες ήταν και φέτος τα παιδιά που έτρεξαν με πλατιά χαμόγελα, μαζί με πολλούς γονείς στο μικρό αγώνα των 2 χλμ.
Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Αιμιλάνο Κάνο του ΣΔΥΜ με νέο ατομικό ρεκόρ 36 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, ενώ νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Καλαματιανή πρωταθλήτρια Ελένη Θεοδωρακοπούλου με 40 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα.
Η αυλαία του 16ου Γύρου Καλαμάτας έπεσε με τις απονομές στους πρώτους έξι νικητές και τις 6 πρώτες νικήτριες. Βραβεύθηκαν ακόμη χορηγοί του αγώνα, τοπικές εφημερίδες, ανάμεσα στις οποίες το «Θάρρος», για την προβολή της διοργάνωσης, ενώ ο πρόεδρος του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Αλέξης Ζάννης πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην Ιωάννα Κοντομηνά, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ατόμων Με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχίζω» όπου προσφέρθηκαν τα έσοδα από τις εγγραφές του αγώνα των 10 χλμ.  
Έλειψε μόνο μια απονομή, αυτή που αξίζουν οι άνθρωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, οι οποίοι πρόσφεραν τη χθεσινή αθλητική γιορτή στον κόσμο και την πόλη, κάνοντας κατάθεση ψυχής, με την πολύμηνη προετοιμασία του αγώνα και την άψογη εκτέλεσή του, έχοντας τη βοήθεια περίπου 80 εθελοντών, στην πλειοψηφία τους μελών του ΣΔΥΜ, αλλά και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φορείς που ωστόσο θα πρέπει να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερο το θεσμό.

Οι νικητές
Άνδρες
1ος Εμιλιάνο Κάνο (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 36’58’’
2ος Χρήστος Τσοχαντάρης (Τρίπολη) 37’27’’
3ος Δημήτρης Μέιντης (ανεξάρτητος) 37’34’’
4ος Ηλίας Νικολόπουλος (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 37’42’’
5ος Βασίλης Βασιλείου (Αμαλιάδα) 38’17’’
6ος Γιώργος Πατεράκης (ανεξάρτητος) 38’17’’

Γυναίκες
1η Ελένη Θεοδωρακοπούλου (ΣΔΥ Μεσσηνίας) 40’05’’
2η Βιβή Βαγενά (Πάτρα) 42’32’’
3η Μαρία Βανδουλάκη (Μ.Κ.) 42’53’’
4η Μαρία Χαραλαμποπούλου (Αρκάδες Δρομείς) 44’33’’
5η Ελένη Εξερζόγλου 45’00’’
6η Ιωάννα Μπουσδούκου 45’31’

Της Χριστίνας Ελευθεράκη

https://www.tharrosnews.gr/news/content/16%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%A…

Δημοσιεύτηκε από ΘΑΡΡΟΣ News στις Σάββατο, 23 Απριλίου 2016