Αντώνης Σαμαράς: «Ο Κυριάκος κρατάει καλά το τιμόνι»


«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει καλά το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας», δηλώνει στην «Αγορά» ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποτιμώντας τη μέχρι τώρα πορεία του νέου προέδρου, αλλά και την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αντ. Σαμαράς το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου, δύο δρόμους κάτω από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Δημοκρίτου, και γευμάτισε στο «Cappuccino d’ achille” μαζί με τον επί χρόνια στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη και με τη συντροφιά πολιτικών του φίλων. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατείς τη χώρα, από το προσφυγικό μέχρι τα εθνικά θέματα.
«Οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα προκάλεσαν στη χώρα ένα απέραντο χάος», ήταν η εκτίμηση της πολιτικής συντροφιάς, «το οποίο έβαλε τη χώρα πιο βαθιά στα μνημόνια και την κρίση, μετατρέποντάς την ταυτόχρονα σε ένα απέραντο hot spot”. Όταν μάλιστα η συζήτηση πήγε στο ζήτημα του χρέους, η εκτίμησή τους ήταν πως «οι Έλληνες πληρώνουν τώρα για μια υπόσχεση του μέλλοντος», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα, στηρίζει τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και στην τελευταία του ομιλία στο συνέδριο του κόμματος.
Αναφορικά με τις ενστάσεις που διατυπώνουν κυρίως «καραμανλικοί» βουλευτές για τη στρατηγική του κόμματος, συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημειώνουν πως «τώρα που βρίσκεται τη δυναμική της η Ν.Δ., δεν πρέπει να γυρίσουμε το τιμόνι στο πρώτο κύμα». «Τι ακριβώς ζητούν»¨, διερωτούνταν… «Μήπως να συνεχίσει να κυβερνά ο Τσίπρας με τα μέτρα αυτά, που διαλύουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή;».
Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες του, εμφανίστηκε ανήσυχος και για τα εθνικά θέματα, εστιάζοντας στην εσωτερική κρίση που περνά η Τουρκία. «Η Άγκυρα συνήθιζε να εξάγει την εσωτερική της κρίση στο Αιγαίο», ειπώθηκε στο τραπέζι, υπογραμμίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ένα τέτοιο θερμό επεισόδιο.
Ο πρώην Πρωθυπουργός έμεινε για αρκετή ώρα στον πεζόδρομο, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που σταμάτησαν για λίγο στο τραπέζι του.