Διημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη


Για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν χθες και σήμερα στην Καλαμάτα, ο ιατρικός κόσμος αλλά και το ευρύτερο κοινό. Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Filoxenia θα διεξήχθη διημερίδα, με τη πρώτη μέρα να απευθύνεται σε γιατρούς και τη δεύτερη σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Χθες, τις ώρες 10:30 – 14:00 και 18:30 – 21:30, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες Υγείας, ενώ σήμερα από 10:30 έως 14:30, θα ακολουθήσει η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:
• «Γαστρεντερικός σωλήνας: ο “τροχονόμος” της εκκρίσεως της ινσουλίνης από το πάγκρεας», από τον πρόεδρο του Ε.ΚΕ.ΔΙ., καθηγητή Σωτήριο Α. Ράπτη
• «Διαβήτης και παθήσεις του οφθαλμού», από τον Νικόλαο Π. Ματθαίου
• «Διαβήτης κύησης», από την Γεωργία Α. Αργυρακοπούλου
• «Υπογλυκαιμία στο διαβήτη: πρόληψη και αντιμετώπιση» από τον καθηγητή Ν. Λ. Κατσιλάμπρο
• «Η αναγκαιότητα της γρήγορης επίτευξης της ευγλυκαιμίας στην πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη», από τον Παναγιώτη Γ. Χαλβατσιώτη
• «Οι ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα» από την Α. Σ. Καρούνου. Θα ακολουθήσει γενική συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.
Την διημερίδα διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts – E.A.S.A.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας της E.A.S.A. (E.I.H.), τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τα κατά τόπους Εξωτερικά Διαβητολογικά Ιατρεία και Διαβητολογικά Κέντρα.