Εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας


Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας. Η εκδήλωση θα γίνει με τη μορφή της παρουσίασης της αντίστοιχης έκδοσης,  που πρόσφατα κυκλοφόρησε και διακινείται μέσω της Σύγχρονης Εποχής.
Το Τμήμα Παιδείας και Έρευνας παρουσιάζει την εμπλουτισμένη πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής μας. Το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, αποτελεί εξειδίκευση της προγραμματικής αντίληψης του Κόμματος, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, τη διαπαιδαγώγηση του νέου ανθρώπου.
Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα.  Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και η έκθεση για το Λαϊκό διδασκαλείο Πελοποννήσου, το Σάββατο 21/5 από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και την Κυριακή 22/5 από τις 6:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ.
Η παραπάνω εκδήλωση και η έκθεση εντάσσονται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας, με αφορμή την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου.