Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης από την παρούσα Βουλή ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη


Επίσκεψη κλιμακίου χθες στην Καλαμάτα και συζήτηση με τους πολίτες

Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη και το γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών, Τάκη Αναστόπουλο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν, εν όψει της πανελλήνιας συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, η συνδιαμόρφωση και η συζήτηση του προγράμματος του κόμματος με τους πολίτες.
Οι τρεις άνδρες, συνοδευόμενοι από την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, τον υποψήφιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπη Βακαλόπουλο και το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χριστόπουλο, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας τούς καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κόμμα τους, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μανιάτη και την κα Γιαννακοπούλου για την άψογη συνεργασία που είχαν όσοι κατείχαν κυβερνητικές θέσεις.
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο πρώην υπουργός Γιάννη Μανιάτης τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να αφουγκραστούν την τοπική κοινωνία και να συζητήσουν μαζί τους τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν και τους πολίτες της κοινωνίας.
Στόχος τους είναι να ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, το μεταρρυθμιστικό κέντρο και τις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς, και να διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό αφήγημα, με μια ρεαλιστική προοδευτική και πατριωτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με γνώμονα την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επισήμανε, επίσης, ότι σκοπός της επίσκεψης αλλά και της επικείμενης πανελλήνιας συνδιάσκεψης είναι η συνδιαμόρφωση με τους πολίτες των προγραμματικών θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα, ζήτησε παραίτηση της καταστροφικής και επικίνδυνης κυβέρνησης για τη χώρα, καθώς οι «αυταπάτες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν τη χώρα σε δραματική κατάσταση.
Τόνισε, όμως, ότι δε συμφωνούν με τις εκλογές που ζητά η Ν.Δ., καθώς θα είναι επιζήμιες για τη χώρα, αλλά μια νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή, καθώς είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Κινήσεων Πολιτών και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Τάκης Αναστόπουλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να ξεφτίσει και να οδηγηθεί σε μια εκκωφαντική αποτυχία.
Ο τόπος χρειάζεται έναν μπούσουλα, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, καθώς χωρίς την κοινωνία καμία πολιτική δεν έχει μέλλον, πρόσθεσε ο κ. Αναστόπουλος.
Τέλος, υπογράμμισε την προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού πόλου της Ελλάδας, έτσι ώστε να αποτελέσει το βασικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να στείλει το ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 4%.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Επιτέθηκε κι αυτή με τη σειρά της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων που δίχασαν και δηλητηρίασαν τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πιο πιστό εκτελεστή των προθέσεων των δανειστών. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συναίνεση και η συνεννόηση, πρόσθεσε η κα Γιαννακοπούλου, ζητώντας παραίτηση της τωρινής κυβέρνησης και δημιουργία νέας από την υπάρχουσα Βουλή.
Κλείνοντας επισήμανε ότι στόχος του προοδευτικού χώρου και των σοσιαλοδημοκρατικών δυνάμεων είναι να αποτελέσουν το δεύτερο πολιτικό πόλο απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
Ακολούθησε ομιλία και συζήτηση με τους πολίτες, καθώς και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Μεσσηνία, στο ξενοδοχείο Ρεξ. 

Του Κώστα Γαζούλη