Τα αδέσποτα στο Δ.Σ. Τριφυλίας…

Τα αδέσποτα στο Δ.Σ. Τριφυλίας…

Το ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Τριφυλίας τέθηκε για μια ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε περιστατικό επιθετικής συμπεριφορά σκύλου στα Φιλιατρά, που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες.
Όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Ασημακόπουλος, θέτοντας το θέμα: «Τα σκυλιά έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Προχθές έγινα μάρτυρας εγώ. Ένα σκυλί κυνηγούσε ένα κοριτσάκι με μια τυρόπιτα στα χέρια. Ήταν με τη γιαγιά του. Επί δέκα λεπτά τούς πήγαινε γύρω γύρω. Σηκωθήκαμε ο κόσμος να τραβήξουμε το σκυλί. Είχα διαβάσει ότι θέλημα του Δήμου είναι να φτιάξει ένα Δημοτικό Κυνοτροφείο. Πού βρίσκεται αυτό και τι γίνεται με το θέμα γενικά;».
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά που έχουν συμβεί, τονίζοντας: «Το βέβαιον είναι ότι το θέμα αυτό διορθώνεται…», ενώ συμπλήρωσε: «Έχουμε εγκρίνει την πίστωση για να φτιάξουμε το χώρο για την αποθήκευση. Μιλάμε με τη Φιλοζωική Εταιρεία. Δεν είναι εύκολο θέμα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να βρούμε ένα χώρο και με κατάλληλες συνθήκες και να τον διαμορφώσουμε και να τον φτιάξουμε. Αλλά η Τεχνική Υπηρεσία δεν μπορεί να τα κάνει όλα μέσα σε μια νύχτα, και τις παραλίες, και την οδοποιία, και το κυνοτροφείο, και τις έκτακτες ανάγκες, όλα τα θέματα. Όλα μπαίνουν σε μια ιεράρχηση και μία σειρά. Το βέβαιον είναι ότι το θέμα των αδέσποτων είναι ένα θέμα το οποίο θα γιγαντώνεται όσο η κοινωνία θα είναι αδιάφορη και θα το δημιουργεί».
Όπως από τις αρχές Μαρτίου του 2015, όταν και επρόκειτο να συζητηθεί το σχέδιο δράσης του Δήμου Τριφυλίας για τα αδέσποτα ζώα, είχε αναφερθεί σε σχετικό θέμα του «Θ», «για να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, ώστε να μπορεί να γίνει ουσιαστική διαχείρισή τους (των υπολοίπων), μία είναι η λύση, η οποία, παράλληλα, στέλνει και το μήνυμα στους πολίτες: Ένας ο δήμαρχος, είκοσι επτά οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεκαπέντε (πρόεδροι και μέλη) στα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, να υιοθετήσουν, χωρίς δεύτερη, σκέψη από ένα αδέσποτο! Ακόμη και όποιος άλλος από εκπροσώπους και τοπικούς συμβούλους Τοπικών Κοινοτήτων το επιθυμεί. Επίσης, το ίδιο μπορεί να πράξει ο ίδιος ο Δήμος και να έχει τα σκυλάκια στους όρχους των οχημάτων του, σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, ενώ το ίδιο ακριβώς μπορούν να πράξουν και τα σχολεία, ξεκινώντας από Γυμνάσια και Λύκεια!».