Φιλιατρά και Σπηλιά τίμησαν τους Μάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρα!


Την εορτή της Αγίας Μαύρας τίμησαν στα Φιλιατρά, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα, έγινε μεταφορά της εικόνας της Αγίας Μαύρας από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναού του Αγίου Ιωάννη Φιλιατρών στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ ακολούθησε αγρυπνία προς την Αγία Μαύρα.
Την Τρίτη το πρωί, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ έγινε λιτάνευση της εικόνας σε δρόμους της πόλης, με δέηση στην κεντρική πλατεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και πιστών.
Τους Μάρτυρες Τιμόθεο και Μαύρα τίμησαν και στη Σπηλιά Τριφυλίας με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιδιαίτερη επισημότητα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου και με την ευλαβική συμμετοχή πλήθους πιστών. Την Τρίτη το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ έγινε λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της Σπηλιάς, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, τοπικών Αρχών και πιστών!