Ανακοίνωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ νομού Μεσσηνίας


Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Νομού Μεσσηνίας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ., εξέφρασε την ανησυχία του για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην πόλη της Καλαμάτας του φασιστικού και εγκληματικού μορφώματος που ακούει στο όνομα «Χρυσή Αυγή», κι ομόφωνα αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία για ταξική κινητοποίηση όλων των εργατικών Σωματείων με ανακοινώσεις καταδίκης.
Καλούμε τους εργαζομένους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους, τους φασίστες, τις εκδηλώσεις τους, να τους απορρίψουν και να τους απομονώσουν. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που επιτίθενται στους αδύναμους μετανάστες είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά κι έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Θυμόμαστε πολύ καλά, όσο και να θέλουν να το ξεχάσουμε, ότι είναι οι ίδιοι που εισέβαλαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κι έψαχναν να βρουν φουκαριάρες νοσηλεύτριες που δεν είχαν άδεια εργασίας. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας, υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν, αν χρειαστεί, την ακραία μορφή εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής, που είναι η δικτατορία του Κεφαλαίου.
Για τους έχοντες άδεια παραμονής ή όχι, για τους λευκούς, για τους κίτρινους, για τους μαύρους, για όλους, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.
Το δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση δεν έχει να κάνει με το χρώμα, γιατί το έχουν όλοι. Δεν έχουν κανέναν λόγο οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις μίσους και φυλετικών διακρίσεων. Έχουν λόγο να τους απομονώσουν και να μην τους περιβάλλουν με το δημοκρατικό μανδύα της διαφορετικής άποψης.
Για αυτό επιμένουμε ταξικά. Δεν πιστεύουμε στο «Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου». Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες. Είναι το ίδιο τόξο που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Είναι το ίδιο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό τόξο που ευθύνεται για τους πολέμους και τη μετανάστευση.
Η υπόθεση του Φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας.
Ομόφωνα το Δ.Σ.